Nešto sa smirenje upale sluzokože

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Borivoje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 7:45 am

Nešto sa smirenje upale sluzokože

Post od Borivoje »

Posle endoskopije mi je nađeno da želudačna kiselina dopire do dela ždrela u liniji gornjeg nepca i oštećuje ga. To prouzrokuje neki gnoj koji mi curi u grlo i muči me.

Želudac trenutno lečim, a kako da zalečim tu upalu sluzokože? Kako se zapravo smiruje upala sluzokože do koje se ne može doći npr. prstima da se namaže propolis ili tako nešto?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Suzokoza usta se regenerise sama i cim prestane provokacijua u roku od par dana bice Vam bolje, nemojte mazati nikakav propolis. Ako postoje ulceracije po sluzokozi nepca ili zdrela, ispirajte usta 3% hidroksidom (3 supene kasike u 2 dl vode). Lecite kiselinu i sve ce biti u redu.
Borivoje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 7:45 am

Post od Borivoje »

Jel to infuzioni rastvor? Meni je to jedna sestra iz hitne pomoći predložila a ja pomislio da je možda štetno pa nisam probao.

To što sam ja probao da objasnim nije sluzokoža usta već više sluzokoža nosa. tj. deo koji od tih nosnih kanala vodi ka ustima. Pošto spavam na levoj strani ojedena mi je samo ta leva strana.

Inače, možda imam te ulceracije jer mene ovo slivanje muči već sigurno 6 meseci, ako ne i 7.

Samo nek mi neko odgovori da li je taj 3% rastvor to, da znam da li da koristim. Ako nije, kako to da tražim u apoteci, kako mu je ime kod naših proizvođača lekova?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Ne, hidroksid nije infuzioni rastvor. Najbolje je da se obratite lekaru za savet.
Odgovori