Nesanica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
tanlleoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 10, 2019 6:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Nesanica

Post od tanlleoni »

Pozdrav, druga sam godina fakulteta i povremeno imam dane kad uopste ne mogu da zaspem.
Lakse ucim nocu i uvek sam to praktikovao. Od oko 9 uvece do recimo 3-4 i sve je bilo normalno. Medjutim, stvari pocinju da se menjaju pre 2 meseca, u oktobarakom roku. Ostao mi je jedan ispit za oktobar i sa njim sam se puno mucio i tad su pocele nesanice. Zatim su nestale i evo opet sad oko ovih decembarskih kolokvijuma.
Bukvalno sam zamenio dan za noc i ne mogu da se povratim.
Subotu na nedelju uopste nisam spavao do podne u nedelju, i to svega 2 sata jer sam u 3 morao da krenem od kuce. Legao sam u nedelju uvece oko 9 i probudio se u 2 ujutru i nisam spavao do 8 ujutru i tad sam konacno zaspao i ustao u ponedeljak u 3 popodne, jedva. Ponedeljak uvece tj sinoc sam legao malo posle ponoci, oko 1 ujutru i probudio se oko 4 i ne mogu da zapsem. Sad je 6.30 a ustajem u 9 za faks.

Ne znam od cega je ovo, da li stres oko ispita ili sta vec, ali ne mogu ovako vise, izludecu. Da naponem i da sam stalno nervozan i sve me nervira.
Ne znam da li da pocnen da pijem lekove za spavanje, tipa melatonin ili sta vec.
Ima li neko resenje?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Nesanica

Post od aaaca »

Не можеш да се понашаш према свом организму како хоћеш и да очекујеш да он функционише како ти падне на памет. Избаци ноћно учење и све ће се постепено нормализовати. Можеш да пробаш да пијеш тинктуру валеријане коју прави Институт Јосиф Панчић.
tanlleoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 10, 2019 6:18 am

Post od tanlleoni »

Kad sam napisao prvi post, u utorak, pre dva dana, bilo je 6.30 i zaspao sam oko 9 i spavao do 11, bio na faksu i onda opet spavao od 14 do 17. Utorak uvece sam legao u 23 i probudio se nakon svega 3h, u 2 ujutru. Nisam mogao da zaspem pa sam se vrteo po krevetu i na kraju otisao i da prosetam. Doslo je 8 ujutru a ja i dalje nisam zaspao. Pa sam odlucio da uopste ne spavam i probam da izdrzim ceo dan i legnem uvece da se vratim u normalu.
Izdrzim ja nekako do 9 uvece i legnem da spavam. A pola sata ranije sam popio melatonin 1mg. I ubrzo sam zaspao jer sam bio izmoren ili od leka, ne znam.
Medjutim moja sreca je bila kratkog roka, probudio sam se u 2.15 posle 5 sati sna. Sad je 4, 2 sata sam vec budan i ne mogu da zaspem ponovo.
Ne znan sta da radim, malo me boli glava u predelu cela i kao da osecam neki pritisak.
Izbacio sam ucenje skroz dok se ne unormalizujem, nisam ucio 3 dana uopste, vec samo gledam da stabilizujem spavanje.
Nista mi ne pomaze...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ти би за један дан ра дешиш проблем? Е па неће моћи.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Pozdrav,
kao što ACA kaže, trebaće ti dosta vremena da se stanje poćne popravljati, ali ti moraš raditi više na sebi.
Pominješ samo učenje , a radiš li ti išta osim toga, baviš li se nekim sportom, imaš li neku zabavu.
Sve to uvedi u svoj život ako nemaš, a ako ti se ne da, bogami si možda i za dr.
Pozdrav i srećno
Odgovori