Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Postoje tzv zdravi nosioci virusa, gde je organizam u dobrom stanju, ali postoji virus hepatitisa B.
Znam da su se ljudi dobro raspisali na ovom forumu na temu hepatitisa B, ali da probam ovim putem da dodjem do vise odg.
Hvala svima
Ja sam cula da mogu...jer poslije terapije ti napisu status izlijecen valjda je to to.A nasla sam na netu neki travar D****** on ima neke preparate koji lijece uspijesno hbv i izbacuje ga.Ima web sajt njegov na netu.I price ljudi su tu koji su se kod njega lijecili i skenirani nalazi tih ljudi prije lijecenja gdje pokazuje kopiju virusa i poslije terapije tog travara skenirani nalazi sa klinika gdje pokazuju negativne testove.
hronicni nosilac B-virusa se tako i naziva, zato sto je kao sekvela, kod njega izazivac ostao u organizmu, sa svim reperkusijama o kojima se vec pisalo. otprilike oko 20-tak% obolelih, mozda nesto manje ima hronicni hepatitis b
drbgd napisao:hronicni nosilac B-virusa se tako i naziva, zato sto je kao sekvela, kod njega izazivac ostao u organizmu, sa svim reperkusijama o kojima se vec pisalo. otprilike oko 20-tak% obolelih, mozda nesto manje ima hronicni hepatitis b
Postovani drbgd,
ja sam hronicni nosilac hepatitisa B, tzv. zdrav nosilac. Nikada nisam koristila terapiju, jer ne postoji potreba za istom. Transaminaze uredne. Vodim uredan zivot isl.
Interesuje me da li postoji ikakva verovatnoca da se on izbaci iz organizma, posto je neaktivan; grubo receno neaktivan--sigurno radi nesto.
Mada lekari kazu da je neaktivan, nisam ja izmislila taj izraz.
Moja dr kaze da sam potpuno zdrava , i nda treba samo da naucim da zivim sa njim .
sadasnji nivo razvoja medicine ne omogucava da se virus eliminise, ali urednim zivotom, cije navike nece "maltretirati" jetru i imuni sistem, vi ste zaista, skoro isto sto i zdrava osoba!
Hvala drbgd,
ja sam zdrava
I jos cu da se nadam
Imam strah od zubara, da ne zakacim jos nesto, a kako su pedantni da i neko posle mene ne zakaci ovo moje.
I jos nesto, posto povremeno osetim bol sa desne strane, ispod rebara, sta bi to moglo da bude ako jetra vec ne moze da boli?
Zaista povremeno osetim u tankoj liniji da zaboli, ili sa suprotne strane, to je vec ledjni deo, nesto kao probadanje. JA to vezujem za sugestiju i ignorisem, ali hajde da proverim. Lekarima nisam pricala o tome...
Moja majka je med.sestra koja je pre 18 god zakacila hepatitis B u bolnici. To je tada bilo strasno, ali, evo vec godinama svi smo , da kazem, i zaboravili da ga je nekada imala. Vodi sasvim normalan zivot, jedino joj je uskraceno, naravno, to da daje dobrovoljno krv, sto je ranije redovno radila jer je nulta grupa, ali, Boze moj, bitno je da je zdrava i da nema nikakvih problema sa te strane. Receno joj je da ce ostati dozivitni nosilac...znaci, aktivan ili neaktivan, taj virus kada se useli, nikada vise vas ne napusta...
Moze li mene kao "zdravog nosioca" da boli opna u koju je jetra umotana?
Bolelo me je na istom mestu(nije jak bol) i pre zadnje provere rezultata. Rezultati su uredni.
ne obracajte paznju na takav bol, ako je sve u redu sa laboratorijskim nalazima. o poreklu takvog bola bi mogle da se ispisu stranice teksta, koje zapravo ne bi bio ni od kakve koristi