Muske grudi - bradavice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Muske grudi - bradavice
Evo ovako: bradavice na grudima si mi cesto "izbacene" u obliku polulopte, a takodje su mi i same grudi malcice izbacene.
Kako to smanjiti?
Kako to smanjiti?
Cao,
Ja imam isti problem vec 5 godina. Prvo je pocelo sa bolovima i bradavice su mi bile otecene. Bol je brzo prestao ali su bradavice ostale "naduvene" do danas (imam skoro 18 godina). Koliko znam to bi trebalo da bude ginekomastija. Svi mi govore da ce to da prodje ali sam je vec izgubio zivce. To mi predstavlja estetski problem jer sam dosta dobro gradjen pa se bas primecuje cak i ispod majice! Skupe se ("sprckaju") na normalnu velicinu samo kada mi je hladno.
Ovih dana treba da idem na pregled kod endokrinologa pa cu da vidim sta cu. Koliko znam lecenje moze biti hirursko ili lekovima (hormonima).
Kao terapija mi se najmanje agresivno cini uzimanje estrogen blokatora. Zanima me jel zna neko vise o ovoj terapiji, da li se primenjuje kod muskaraca i da li ima nekih nuspojava?
Ja imam isti problem vec 5 godina. Prvo je pocelo sa bolovima i bradavice su mi bile otecene. Bol je brzo prestao ali su bradavice ostale "naduvene" do danas (imam skoro 18 godina). Koliko znam to bi trebalo da bude ginekomastija. Svi mi govore da ce to da prodje ali sam je vec izgubio zivce. To mi predstavlja estetski problem jer sam dosta dobro gradjen pa se bas primecuje cak i ispod majice! Skupe se ("sprckaju") na normalnu velicinu samo kada mi je hladno.
Ovih dana treba da idem na pregled kod endokrinologa pa cu da vidim sta cu. Koliko znam lecenje moze biti hirursko ili lekovima (hormonima).
Kao terapija mi se najmanje agresivno cini uzimanje estrogen blokatora. Zanima me jel zna neko vise o ovoj terapiji, da li se primenjuje kod muskaraca i da li ima nekih nuspojava?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 24, 2011 11:38 am
Re: Muske grudi - bradavice
Ljudi moji pomagajte!!! Imam 24 godine i vec godinama isti, ne resivi problem sa bradavicama, vec mi je muka od svega ne zivi mi se kad se setim tog problema. evo o cemu se radi , bradavice su mi izbacene i skoro okrugle jedino se vrate u normalu kada mi je hladno ili kada se najezim a i to kratko traje, bio sam kod doktora i na ispitivanju hormona i utvrdjeno je da nemam ginekom. niti neki poremecaj hormona. to cudo mi je se pojavilo u pubertetu tad sam bio bas krupan deckic a sada imam 91 kg i 187 visine tako da mi vise kilaza nije problem, grudi su mi zategnute i nisu izbacene sve je normalno sem tih bradavica. Sto je se to pojavilo i koji je razlog, i kako mogu to da otklonim sem lipos. i operacije ako neko zna molim Vas za odgovor????? Unapred hvala puno svima!!!! Dragoslav R.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 5:26 pm
Da ne otvaram novu temu posto i ja imam isti problem. Za 3 meseca punim 18 godina. Ovako, mene ustvari boli samo desna bradavica kada zakacim u toku spavanja ili kad taknem namerno, a ovako ne. Tacnije ima neka kao kugica iza bradavice, iste je velicine. To je pocelo pre oko 2 nedelje. Sta to moze biti? Hvala i pozdrav !
Dragoslav, iscitaj sve teme i moje postove o ginekomastiji. Ja mislim da ti imas ginekomastiju i da ti je jedino resenje operacija. Ne treba da se bojis operacije, zivot ce ti se promeniti posle toga na bolje!
@njovanovic
Da nisi udario tu bradavicu?
@njovanovic
Da nisi udario tu bradavicu?
-
- Novi član
Pa sad ne znam tacno, ne secam se. Mozda sam zakacio nekako posto sam bi na nekoj praksi u vezi skole. Ali ipak 2 nedelje pa me zato brine ! :/
To se i meni desavalo dok sam imao ginekomastiju. Dobio sam udarac, i onda je otekla i postala upaljena. Mazao sam je i stavljao hladne obloge i proslo je. Naravno, to mi je dr nakon pregleda rekao.
-
- Novi član
Ok, hvala vam. Videcu i ja u skorije vreme da odem da vidim sta ce mi reci. Pozdrav