Multi slajs skener

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
aleksat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 12:21 pm

Multi slajs skener

Post od aleksat »

Pozdrav. Imao sam jaku glavobolju pre 7 dana, praćenu povraćanjem. Od tada sam svaki dan osećao glavobolju i ošamućenost i pritisak u predelu potiljka i čela, ali sam tek preksinoć otišao u hitnu službu zemunske bolnice jer mi je bilo jako loše i pritisak mi je bio 160/110. Na kraju sam završio na Neurologiji. Posle infuzije i detaljog neurološkog pregleda, preporučeno je da uradim skener glave. Juče sam ga i uradio, ali radiolog kaže da sumnja na aneurizmu, a Neurolog to ne vidi pa mi traže da uradim multi slajs skener mozga kako bi se utvrdilo šta je u pitanju. Treba mi savet. Da li da radim to jer niko tu aneurizmu nije video sem radiologa koji je radio skener ili da odradim samo magnetnu rezonancu kako mi je preporučio drugi neurolog sa Bež. kose? Problem je što lekari iz Zemuna traže da im to donesem najkasnije do ponedeljka jer "ne smem dugo da čekam". Bio bih zahvalan ako ima neko ko je imao sličan problem ili neko ko je radio taj MSCT endokranijuma (nadam se da sam tačno napisao). inače, mene glava i dalje boli. Pozdrav.
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Veoma je bitno ko radi i ko gleda takve snimke.
Neko moje misljenje je da je radiolog kompetentniji u tumacenju takvih snimaka, ali jos jednm napominjem,sve zavisi ko sve to gleda...
Ako vam je savetovano da uradite multi slice i ako ste u mogucnosti da to odradtie...zasto ne bi...?
Opet, sa druge strane..i magnetna rezonanca "vidi" aneurizme...

Nisam vam uopste pomogao ovim odgovorom,ali eto,zelim da vam kazem da poslusate onog ko vam uliva poverenje, da odradite jos nesto od ih dodatnih testova,pa ce situacija biti bar malo jasnija.
aleksat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 12:21 pm

Post od aleksat »

Zakazao sam Multi slice za ponedeljak pa cemo videti.
Hvala u svakom slucaju. Pozdrav.
Odgovori