Molim Vas odgovorite mi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
EnaN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 12, 2011 10:54 pm

Molim Vas odgovorite mi

Post od EnaN »

Od 2009.god mi poceo bol u ramenima usled nepravilnog drzanja tokom ucenja.Bila sam pod velikim emotivnim stresom i slabo sam jela.Dobila sam vezbe za kicmu koje sam radila svaki dan.Nakon 6 meseci poceo je bol u torakalnom delu,a zatim bol u krstima koji je bio stalan.Dobila sam trnjenje u nogama i tezinu,nisam mogla dugo da stojim,odgovaralo mi samo da lezim.Terapija je bila masaza 5 dana i nastavak vezbi.Na rtg snimku se videla ispravljena fizioloska lordoza.Krecem na * REKLAMA * tretman koji mi je uklonio 95%tegoba.Vezbe sam prekinula po savetu lekara.Snimila sam kicmu 2011.god ali nije ucitan nalaz(propust doktora).Neurolog je preleteo pogledom preko snimka i rekao da imam pocetne spondiloticne promene na l4 (izmedju l4 i l5). Tacnije, na snimku se vidi stanjena kapica na l4 prljenu. Bila sam veoma neaktivna, ledja me bolu kada duze setam, stojim, sedim i tada imam pritisak u krstima. Pritiskom na jednu tacku na krstima tacno osetim bol, kao i tokom rotiranja kicme. Pocela sam opet vezbe i osecam se lakse ali bol u torakalnom delu je prisutan jace i imam osecaj blagog mravinjanja u obe noge negde ispod palca.Doktor kaze da nastavim da idem na * REKLAMA *,lekove ne pijem ali sam mnogo tuzna i ne znam kako ce izgledati moj zivot u npr.30,40 godini. Imam 48kg, visoka 167cm. Molim Vas za bilo kakav savet, podrsku i recite mi da li cu moci ziveti kao i drugi bez problema? U kojoj godini mogu ocekivati jos veci problem? Da li cu biti invalid? Pusac sam, ne spavam redovno i dosta lezim.
EnaN
Novi član
Novi član

Re: Molim Vas odgovorite mi

Post od EnaN »

Moram da napomenem da mi dosta kvrcka u torakalnom delu kicme kada se istezem da se ispravim, a kvrckanje se javlja i u krstima pri cemu ako ne kvrcne kako treba ukljesti me na sekund i tu me onda malo boli .
EnaN
Novi član
Novi član

Post od EnaN »

Ako iko moze da pomogne neka mi odgovori. Mnogo brinem.
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Post od *kristal * »

To su degenerativne promene i ima ih bar 90 % ljudi razlicite zivotne dobi nema nekog posebnog lecenja stvar je u fizickoj aktivnosti da bi se ojacali misici koji drze kicmu dokle vezbas bice bolje cim stanes opet isto,imam i ja iste muke ali sam navikla na njih prosto dosle su u sklopu fakulteta (ucenje satima u nepravilnom polozaju),tako da se ne brines previse vezbaj i uzivaj u zivotu od svih mogucih zdravstvenih problema koji mogu da te snadju ovaj je minimalan :wink:
EnaN
Novi član
Novi član

Post od EnaN »

Meni je bol i pritisak u krstima kao i u nogama prisutan ceo dan. To je problem. Plasim se da nije neki ozbiljniji problem jer me ukljesti na sekund ako mi ne iskvrcka kako treba u krstima. Zanimljivo je da dok spavam se osecam dobro, kada se probudim u prvi mah ne osecam nista a zatim kako dolazim sebi pocinje osecaj u nogama, bol u krstima itd. Pomislila sam da je i na nervnoj bazi. Ja ceo dan trazim teme o ovome, potpuno sam opsednuta u pronalasku resenja. Dijagnoza mi lumbalni sindrom i neurotske smetnje. Mozda imam i fibromijalgiju (ako se to tako kaze), gde god pritisnem po telu boli me. Znam da mozda nekog smaram ovim ali zaista sam nezadovoljna, potistena, tuzna. Zbog sitnice zaplacem, ne mogu da zamislim svoju buducnost itd... Napominjem da sam pila svasta, dexomen, zoloft, ksalol, koristila konjsku mast. Danas sam pocela piti rapten k i koristiti gel od gaveza uz mydocalm. Meni sve ovo ne bi bilo tako strasno da nemam bolove tri godine ceo dan. Inace na rtg snimku se vidi bleda stanjena kapica izmedju l5 i l4 na l4 prsljenu.
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član

Post od *kristal * »

Da je srece da zivimo u normalnoj zemlji ti bi mogla da odes da odradis magnet kicme i iskljucis tako drude stvari koje te ocigledno brinu,razumem te da bol osecas svakodnevno ali kao sto sam ti rekla vezbe i to ne te koje ti daju na fizikalnoj vec teretana ali kod iskusnog instruktora pa da ti on pokaze mene je to jedino spasilo ,ali cim sam zbog obaveza batalila evo su opet bolovi i ukocenost,glavu gore bices ti dobro :lol:
EnaN
Novi član
Novi član

Post od EnaN »

Meni su i misici slabi a vezbe sam prestala da radim jer mi to neurolog rekao. Cini mi se da mi ne idu te vezbe, prosto ne umem da ih radim pravilno. Cim sam pocela da radim i stojim, krecem se na poslu dobila sam jaku upalu u preponama, kukovima. Sada me manje bole krsta jer sam pod lekovima rapten k, mydocalm itd.iako me nekad strecne ta tacka u krstima. Ali noge mi trnu, kao da bride, da li od stajanja ili kicme ne znam. Hvala ti puno na odgovorima jer mi mnoogo znace. Magnetnu cu uraditi ove godine. Nazalost, u mom gradu nema tako strucnog instruktora. Volela bi da odem na banjicu, kazu da je tamo najbolje. Cini mi se da mi je lakse kada sa nekim pricam o ovoj temi. Hvala puno. Jos da napomenem da je svaki pregled kod neurologa bio uredan.
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član

Post od *kristal * »

To trnjenje u nogama je posledica upravo promena na kicmi a samim tim inerava koji inervisu noge pa zato imas taj osecaj trnjenja,magnet obavezno odradi ako vec mozes,pa javi povremeno kako si :D
EnaN
Novi član
Novi član

Post od EnaN »

Tek za mesec dana mogu da uradim, do tada nista ne znam sem da me stopala bolu kada setam, tada ne osecam kako trnu dok kada se umirim javlja se. Ne mogu da se pomirim sa tim da sam osudjena na konstantno trnjenje i bol. Ne znam kako covek moze ziveti ceo zivot u hronicnom bolu.
Odgovori