Ovako imam 18 god,ponekad mi se desava da kad se naglo ustanem zamanta mi se malo u glavi i osetim vrucinu u glavi i odjednom prestane...Ne znam u cemu je problem?
treniram redovno i sve
Molim za SAVET
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Molim za SAVET
Проблем је у наглом устајању. Срце не може тако брзо да регулише поремећај крвотока који је настао као последица наглог устајања а под утицајем гравитационе силе. Немој нагло да устајеш јер би у неком екстремном случају могао да паднеш у несвест.
Колико си висок и колико тежак?
Колико си висок и колико тежак?
visok 190
tezak 88
tezak 88
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U pitanju su ortostaticki poremecaju uzrokovani naglim promenama telesnih ravni u prostoru i usporenom reagovanju organizma na novi polozaj, nisak pritisak svakako jos vise doprinosi ovim vrtoglavicama!
Jedini nacin da se ovoga resite je to da se usporavate, da polako ustajete a ovi poremecaji ce nestati posle vase 21ve ili 25te godine zivota!
Jedini nacin da se ovoga resite je to da se usporavate, da polako ustajete a ovi poremecaji ce nestati posle vase 21ve ili 25te godine zivota!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Маса ти је одлична. Док сам био мршав имао сам истоветни проблем са устајањем, само се јављао чешће. Од када ми се маса нормализовала, проблем се јавља много ређе, али никада није престао. И данас (197cm, 45г.) ако бих нагло устао са столице и при томе још се истегао, озбиљно би ми се завртело у глави. После контракције мишића они се додатно опуштају и крвни судови који пролазе кроз њих се шире. Физика је физика и ту ништа не можемо.avijon napisao:visok 190
tezak 88
pa da uglavnom samo da nista nije ozbiljno ovako sta da mu radim....inace treniram da bih smrsao tj imao sam 97 kg pa sam skinuo na 88 pa mozda je i zbog nagle promene tezine
Ако ти се вртоглавица јавља само приликом наглог устајања, нема проблема.
Питање је да ли ти се вртоглавица јавља још у неким ситуацијама?
За које време си скинуо тих девет килограма?
Питање је да ли ти се вртоглавица јавља још у неким ситуацијама?
За које време си скинуо тих девет килограма?