MOLIM ZA SAVET

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
veljko88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 7:35 pm

MOLIM ZA SAVET

Post od veljko88 »

U subotu sam se prehladio,od tad imam temperaturu.Trenutno mi je temperatura 39!Od lekova koristim samo FERVEX,od subote pa do sad(4 dana) popio sam 6 kesica.Taman da krenem da popijem jednu kad sam naleteo na vasem sajtu da je jedan lik od 3 kesice fervexa zavrsio u bolnici,mozete to videti ovde http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... &start=0.E sad brinem se da li da popijem fervex ili ne?Od lekova ima kafetin cold,ali u uputstvu pise da ne sme da se koristi sa drugim lekovima koji sadrze paracetamol(FERVEX),i imam analgin.
Da li neko moze da mi pomogne?sta da pijem?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

pij paracetamol, dosta technosti, pij supu iz kesice i uzimaj c vitamim i chekaj da prehlada prodje!

a fervexa mozesh 3 u toku dana, jako su retke bilo kakve kontraindikacije za njega!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
veljko88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 7:35 pm

Post od veljko88 »

hvala na odgovoru!drugi neka ne smatraju da je tema zavrsena,svako ko oseca potrebu neka iznese svoje misljenje!pozzz
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od macadamia »

Čekaj, od subote imaš visoku temperaturu? A, da ipak odeš kod lekara, umesto da na svoju ruku piješ paracetamol? Nije ni on tako bezazlen kako reklame kažu.
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

konstantna visoka temperatura koja se posle toliko dana ne snizava moze znaciti postojanje bakterijskog zarista, koje bi u tom slucaju trebalo dijagnostikovati i propisati antibiotsku terapiju.
paracetamol koji je sastavni deo fervex-a (antipireticka komponenta) ne bi trebalo da se pije duze od 5-6 dana, jer je toksican. ukoliko temperatura jos uvek traje nastavi da je snizavas brufenom.
idi na pregled lekara opste prakse.
Odgovori