molim za pomoc TRANSAMINAZE

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
malasarita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 12:34 pm

molim za pomoc TRANSAMINAZE

Post od malasarita »

pozdrav svima,imam jedno pitanje! pre 6 meseci transaminaze alt ,ast i alp(alkalna fostfataza) su mi bili blago poviseni! zapravo,na kontrolu krvne slike sam isla jer sam osecala umor,imala nevidjen svrab po telu i bledu stolicu! ALT 36( normalno do 31) AST 38 ( normalno do 31) ALP 110 (normalno do 98) ! molim vas da mi kazete sta je uzrok tome! ja jos uvek imam povremeno blede stolice i svra po telu neprestano! sada sam u drugom stanju ,5. mesec i bojim se da nije u pitanju neki hepatitis,zapravo imala sam odnos sa rizicnim partnerom,ali smo koristili zastitu,kondom! ono sto je vazno,to je a smo i on i ja se u isto vreme ugrizli za usmu i da smo se nakon toga ljubili! koliko je moguce na osnovu svega da sam dobila hepatitis!?
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Re: molim za pomoc TRANSAMINAZE

Post od Gala06 »

Pa nisu ti znacajno povisene vrednosti ali ja bih to pratila. Moji rezultati su bili slicni u trudnoci .
Sto se tice referentnih vrednosti koje si navela to su r.f za normalno stanje a ne drugo stanje.
Postoji trudnicka holestaza i karakterise je jak svrbez i jako povisene vrednosti transaminaze i alkalne fosfataze (moze biti povisena i 10 puta) a kod tebe i nije taj slucaj.
Medjutim ja bih a i jesam isla kod ginekologa i prijavila svrab i pokazala rezultate.
Svrab u trudnoci je , takodje, cesta pojava i ne mora uvek biti u vezi sa holestazom.
malasarita
Novi član
Novi član

Post od malasarita »

gala06 puno ti hvala na odgovoru,ali meni su ovi nalazi bili pre trudnoce,a mogu misliti koliko je to sada poviseno :((( bojim se,ne znam da li sam se nekako zarazila hepatitisom i u panici sam nevidjenoj!!!!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

sumnja u virusne hepatitise moze da se otkloni SAMO testiranjem krvi na njih!
transaminaze mogu biti povisene i iz mnogo drugih razloga...
morate uraditi testove na virusne hepatitise, kao i kontrolni hepatogram
malasarita
Novi član
Novi član

Post od malasarita »

da ,znam,ali na ultrazvuku tada konstatovane su neke zlezdice na jetri! sta to znacina pankreasu takodje! da li bi mi da je hepatitis u pitanju transaminaze bile znatno povisene? hvala na odgovoru :)
Odgovori