MOLIM HITAN ODGOVOR, U PANICI SAM!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
dannina
- Aktivan član

- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: MOLIM HITAN ODGOVOR, U PANICI SAM!!!
Izjava dr jos i nekako moze da se prihvati, ali izjava med.sestre kako je to nemoguce i kako ona to zna "jer dugi niz godina radi" bas i ne znaci mnogo, u realnom zivotu, tj na sudu to u zivotu ne bi proslo, jer ona nije nikakav strucnjak u toj oblasti, da bi mogla nesto da tvrdi! One su opisale kako bi trebalo da se radi, a da li je ona tako i uradila-e, zato ste se vi pobunili!
Do spontanog je doslo u 11-oj nedelji, iz neutvrdjenih razloga. Plod je prestao da se razvija, i posto je trudnoca bila velika, morala je da se radi revizija.zulazukac napisao: Znaju li zasto je doslo do pobacaja? I u kom mesecu? Nadam se da ste nakon nemilog dogadjaja ipak dobili bebu.
Izvinjavam se ako sam neuljudna sto postavljam pitanja, prosto se nadam da ruzna prica ipak ima srecan kraj.
Svaka Vam cast na snazi!
Tesko sam prebrodila taj period, to mi je bila treca, planirana trudnoca. I mada sam posle toga dobila bebu, nikad se nisam sasvim pomirila sa tim da je to moralo da se desi.
Sad je, naravno, sve ok. Moj sin ima 13 meseci i super je, ali ja tazmisljam ponekad o tome da bi sad TA beba imala oko 2,5 godine.
Budalaštine!
Ponoviću ispravan način izvođenja testa:
Dakle, rizik POSTOJI!!!
Jer nijedna sestra ili tehničar na svetu, koji ovo isto negde rade, se ne može zakleti da je svaki put istom silom pritiska prstiju sve vreme držala/o gumeni balončić na vrhu pipete, dok je izvodila/o ovakav skaredni prick test!
A o kontaminaciji spoljašne strane pipete da i ne govorim!
Jako me pogađaju ovakve stvari, jer ću i ja, nadam se, biti deo ovog našeg zdravstvenog sistema i ne želim da budem u istom košu sa ovakvima.....
Volela bih i sestru i doktorku da vidim šta bi uradile da im sutra dovedete neku HIV ili HCV pozitivnu osobu, da joj urade prick test na "njihov" način, a zatim ga istim pipetama iz istih bočica urade na sebi ili, još gore, na svom detetu!!!
Ponoviću ispravan način izvođenja testa:
A što se tiče poznavanja fizičkih zakona:Trebalo je da na označena mesta na podlaktici prvo nanese alergene, pa tek onda kroz kapljicu ubode to mesto, naravno, svaki put novom iglom (ili lancetom), da se sami alergeni ne bi pomešali.
, ovaj nespretni pokušaj da se objasni mehanizam dejstva promene pritiska u pipeti prilikom odvajanja kapi je očito serviran sestri od neke možda stručnije osobe, koji ona nije interpretirala na ispravan način. Naime, tačno je da u pipeti nakon odvajanja kapi vlada negativan pritisak, ali on na okolinu deluje tako što privlači, uvlači, usisava, bilo tečnost, bilo vazduh, šta god (primer za medicinare: opasnost od vazdušne embolije kod frakture lobanje, jer se kao komplikacija može desiti ruptura lobanjskih vena, kao i pneumotoraks kod rupture pleure prilikom otvorenih povreda grudnog koša, a sve zato što u lobanjskim venskim sinusima i u međupleuralnom prostoru vladaju NEGATIVNI PRITISCI, te uvlače vazduh). Tako da sestra, izjavom da u pipeti vlada negativan pritisak, potvrđuje ustvari da je pipeta pod težnjom da usisa natrag tečnost koju dodiruje, a koja je, u ovom slučaju pomešana sa krvi!Pipeta se vraca u bocicu i ona je pod negativnim pritiskom, pa je nemoguce da se bilo kakva tecnost uvuce u nju prilikom odvajanja kapi alergena.
Dakle, rizik POSTOJI!!!
Jer nijedna sestra ili tehničar na svetu, koji ovo isto negde rade, se ne može zakleti da je svaki put istom silom pritiska prstiju sve vreme držala/o gumeni balončić na vrhu pipete, dok je izvodila/o ovakav skaredni prick test!
A o kontaminaciji spoljašne strane pipete da i ne govorim!
Jako me pogađaju ovakve stvari, jer ću i ja, nadam se, biti deo ovog našeg zdravstvenog sistema i ne želim da budem u istom košu sa ovakvima.....
Volela bih i sestru i doktorku da vidim šta bi uradile da im sutra dovedete neku HIV ili HCV pozitivnu osobu, da joj urade prick test na "njihov" način, a zatim ga istim pipetama iz istih bočica urade na sebi ili, još gore, na svom detetu!!!
Odgovor ZPP je ocekivano bla-bla-bla...
Svi oni primaju platu pod istim krovom, i nisam sigurna da je ikada igde ZPP nesto rekao protiv bilo koga iz bilo kog kolektiva.
Ovo samo lici na to da je morala da se ispostuje nekakva preporuka EU ili nekog drugog, da institucija zvana ZPP mora da postoji. Kao da samim tim to nesto znaci.
Bezveze...
Svi oni primaju platu pod istim krovom, i nisam sigurna da je ikada igde ZPP nesto rekao protiv bilo koga iz bilo kog kolektiva.
Ovo samo lici na to da je morala da se ispostuje nekakva preporuka EU ili nekog drugog, da institucija zvana ZPP mora da postoji. Kao da samim tim to nesto znaci.
Bezveze...