... MOLBA ZA FINANSIJKU POMOC ZA TRANSPLATACIJU BUBRAGA ....

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dragana_lasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 12:45 am

... MOLBA ZA FINANSIJKU POMOC ZA TRANSPLATACIJU BUBRAGA ....

Post od dragana_lasic »

Ja sam milentije Lasic iz Podgorice, obracam Vam se za finansijsku pomoc za transplataciju bubrega.
Naime Ja sam otac dvoje djece, supruga mi je umrla prije 11 godina. Sam sam ih podigao i skolovao. U invalidskoj sam penziji od 2004 godine od koje ne mogu da izdvojim vec mi je dovoljna za zivot. Pruzila mi se prilika da odem na operaciju u Pakistan, jer od uze rodbine niko ne moze da mi da bibrege. Ovo mi je sansa da normalno zivim.
Na dijalizu idem svakoga dana i ostajem 4-5 sati.
Znam da je teska situacija za sve ali Vas molim da mi pomognete da prevazidjem ovu najtezu situaciju u mom zivotu
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

u kom gradu u Pakistanu? koja je vrednost kompletnog odlaska transplatacije dolaska.....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne nasedajte na prevaru - ukucajte na google broj ovog racuna, i bice vam jasno o cemu je rec...

kada ce vec jednom moderatori poceti da rade svoj posao........
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Meni uguglu ne izadje nista sumnjivo...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Beograd -- Bubrežni bolesnik Milorad Kotlaja, koji je išao na transplantaciju u Pakistan, zbog komplikacija završio je u bolnici u Beogradu, ali mu je spasen život.

Teške bolesti bubrega dovode do njihovog propadanja i prestanka rada. Privremeni spas je dijaliza, ali je transplantacija jedini način izlečenja. U Srbiji, pa i u Crnoj Gori, transplantacija se uglavnom izvodi sa živih davalaca, a ne sa mrtvih tela (kadavera), što znatno smanjuje šanse za pronalaženje organa. Mnogi zato odlaze u inostranstvo.

Svest o zaveštanju organa ili davalaštvu u slučaju moždane smrti na ovim prostorima još je nerazvijena. Zato su oboleli prisiljeni da spas traže čak i na Dalekom istoku.

"Odlučili smo za Pakistan zato što je to bila najpovoljnija destinacija, najjeftinije tržište, gde smo mogli kupiti bubreg. Moskva je bila jako skupa za mene. Kod nas, nažalost, nema kadaveričnih davalaca, što je mnogo, mnogo tužno i za Srbiju i za Crnu Goru", priča Kotlaja.

"Moji Pljevljaci su sakupili tu sumu koja mi je bila potrebna, oko 28-30.000 eura", kaže on.

Bolesnici u Pakistan dolaze iz Rusije, Ukrajine, Bugarske, Bosne, Crne Gore. Na bubreg čekaju desetak dana. Ali, u Pakistanu su za strance transplantacije poluilegalne. Sve aktivnosti odvijaju se isključivo noću.

"Dolazimo u jedan posle pola noći u sobu, to ne liči ni na šta. To su mala kupatila, to je prljavo, to je nikakvo, to je jadno. Dijaliza je nikakva, pod nikakvim uslovima. Četiri aparata, dva rade, dva ne rade", priča on.

"To su neki rastvori koje oni ručno prave, rastvaraju, ja ne znam kako uopšte nismo bili došli do nekakve zaraze. Nakon deset dana imaš let sa otvorenom ranom", kaže Kotlaja.

U bolnici u gradu Lahoru, krajem aprila, bubreg je dobilo 18 stranaca, među kojima dvoje bolesnika iz Crne Gore i jedan iz Bosne. Po povratku, kod Milorada Kotlaje su nastupile komplikacije, pa je iz Podgorice hitno prebačen u Beograd.

"Posle transplantacije, koja je obavljena u drugoj ustanovi, došlo je do izlivanja urina u trbuh i ta komplikacija je rešena u našoj ustanovi i na taj način pacijentu je spasen život", objašnjava hirurg Nebojša Živanović, iz Centra za transplataciju na Institutu za urologiju i nefrologiju u Beogradu.

U tom centru ove godine urađeno je 15 transplantacija, od toga samo dve od preminulog davaoca. U Srbiji organizovani sistem transplantacije još ne postoji, kao ni potrebna zakonska regulativa. Centar, inače, stalno poziva građane da se sami prijave da postanu davaoci organa.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

meni je ispao (na google) jedan forum, gde se na ovom racunu skupljalo po 15 evra za neki sajt
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

BUBREG U PAKISTANU 50 EVRA

- Nekoliko naših pacijenata su transplantacije bubrega uradili u Pakistanu, koji je poznat u svetu po najpovoljnijim cenama. Cela operacija dobijanja novog bubrega košta oko 10.000 evra, pri čemu sam organ najmanje košta - priča doktor Milutinović. - Bubrege za svega 50 evra prodaju mladi i zdravi ljudi. Rukuju se i upoznaju sa primaocem, kako bi se ovaj uverio da dobija organ od osobe „u punoj snazi“. I zaista presađuju dobre organe, ali je problematičan sam tok operacije i postoperativni tok - kaže profesor i dodaje da pacijenti u KCS iz Pakistana stižu sa malarijom i temperaturom, koju naši doktori saniraju, ali činjenica je i da im je presađene organe telo prihvatilo i oni sada žive normalnim životom - zaključuje on.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

SVE VIŠE GRAĐANA ODLAZI U PAKISTAN RADI ILEGALNE TRANSPLANTACIJE ORGANA
Bubreg kupilo 20 Crnogoraca
~U Pakistanu bubreg se može kupiti i za 1.000 eura ~U klinici “Aadil” operiše general tamošnje armije, koji je po struci hirurg, tvrde sagovornici “Dana”
Sve više crnogorskih državljanja, samo njima poznatim kanalima posežu na dalek put do Pakistana, radi transplantacije bubrega. Načelnik Centra za transplantaciju bubrega Urološke klinike Kliničkog centra Srbije prof. dr Drago Milutinović kazao je “Danu” da je prema njegovim podacima, tokom ove godine u Pakistanu urađena transplantacija bubrega za oko 20 građana Crne Gore. Zbog komplikacija nakon operacija u toj zemlji, navodi on, uspješno su liječili tri Crnogorca.
Milutinović otkriva da se u Pakistanu jeftino kupuju bubruzi, te da se u toj zemlji prodaja organa smatra legalnim poslom. Prema njegovim riječima, za put, operaciju i bubreg treba izdvojiti ukupno oko 30.000 eura. Bubreg košta svega 1.000 eura, dok je prije dvije godine u toj zemlji njegova cijena bila 50 eura.
Međutim, prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacija (SZO) prodaja organa i njihova transplantacija su strogo zabranjeni i smatraju se ilegalnim poslom u svim zemljama svijeta, a tretiraju kao teška krivična djela.
- Crnogorski državljani su ove godine proputili u Pakistan. Našli su neke kanale. To je, inače siramašna zemlja i država je stanovništvu omogućila prodaju organa, da bi imali neki prihod. Mladi ljudi prodaju bubrege, tako da su organi dobri. To je za nas ilegalno, ali za njih nije. Same transplantacije u klinikama Pakistana dobro se odrađuju, ali je problem što pacijente nakon deset dana otpuštaju kući sa koncima i sondama. Oni dolaze kod nas i mi ih na našim klinikama moramo pregledati. Mada u posljednje vrijeme malo ljudi ima komplikacija nakon operacija u Pakistanu. I oni koju su imali komplikacije uspješno su se oporavili - tvrdi Milutinović.
On navodi da je jedna od poznatijih klinika u toj zemlji “Aadil” u kojoj se obavlja transplantacija organa.
- Na toj klinici operiše general pakistanske armije, koji je po struci hirurg. Ta klinika radi isključivo noću - dodao je on.
Prema zvaničnim podacima Crnogorskog društva “Donor”, samo za pet mjeseci ove godine u Pakistanu su ugrađeni novi bubrezi za pet Crnogoraca, dok je dosad ukupno 11 lica dobilo medicinsku uslugu u toj zemlji.
- Državljani Crne Gore odlaze u Pakistan, jer tamo mogu naći bubreg. Odakle se nabavljaju bubrezi, ko to zna... to je očigledno tajna. To tako funkcioniše. Kada je pitanju transplatacija bubrega u Pakistanu, Crna Gora nema direktne veze i ne daje podršku za to. Međutim, pacijenti idu na svoju ruku, a u stvari su na to i prinuđeni, jer nemaju bliskog srodnika, kaže predsjednik “Donora” Dragiša Boričić.
Crnogorski Fond za zdravstvo ima potpisane ugovore o pružanju ove medicinske usaluge sa Kliničkim centrom Srbije, Vojno-medicinskom akademijom (VMA) u Beogradu i Kliničko-bolničkim centrom na Dedinju. Međutim, da bi u ovim ustanovama pacijenti dobili organe, moraju imati bliskog srodnika.

M.M.K.
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Ovo nema veze sa bubreznim bolesnicima, ali ima sa prevarama. Mom drugu dodje e - mail iz Juzne Afrike, kao u saobracajnoj nesreci poginuo bogatas koji se preziva kao i on. Pise mu "advokat" koji trazi naslednike, posto pokojnik nije imao blizu rodbinu i nije ostavio testament. Pocnu oni prepisku koja je trajala sve do momenta kada je "advokat" zatrazio 50 ili 100 evra za troskove.
Tada je sve bilo jasno.
Ja sam u potpis stavila bracu Kocic koji su nepokretni, kao i njihov otac, sve je dokumentovano,a imate i TV reportazu, inace slucajno sam nabasala na tu pricu koja me jako dirnula, pa sam pokusala da im pomognem na ovaj nacin.
Nadam se da je bar neko od vas nesto uplatio, njima mnogo znaci.
drbgd napisao:ne nasedajte na prevaru - ukucajte na google broj ovog racuna, i bice vam jasno o cemu je rec...
kada ce vec jednom moderatori poceti da rade svoj posao........
Izgleda da su poceli, nema nikakvog broja.
Pomozite nepokretnoj porodici !
sajt :
http://www.brotherskocic-needhelp.com/
tv reportaza (2 min i 37 sek.) :
http://www.youtube.com/watch?v=tWA1Ns1g_9o
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Ovo mi lici ko iz filma "7 ipo" kada ona dva lika snimaju dokumentarac o liku koji je u invalidskim kolicima, pa da posalju tu kasetu njihovom idolu Maradoni pa da im posalje veliku svotu novca njima (a njemu je to nista).. U sustini tom liku u kolicima nije nista, vec najobicnija namestaljka, zalosno je sto ljudi zloupotrebljavaju ovakve stvari, pa danas covek ni ne moze znati dal je zaista taj covek bolestan ili nije, tuzno..
Odgovori