Da si mogu dobiti bruh zbog diskus hernije?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Da si mogu dobiti bruh zbog diskus hernije?
Zapravo imam L5/S1 8.4mm i imam dosta slabe ledjne misice. Dobar deo tereta trupa pada na trbusnjake i konstantno me bole. Posao koji treba da radim je konstantno na nogama i samim tme ppritisak na trbusjake se povecava. Otac i majka mi nemaju bruh, ali deda od majke je imao. Interesuje me, da li moze zbog ovih problema sa diskus hernijom da se dobije bruh? Mene najvise pravi problem bocni trbusni misici koji imam osecaj da su non stop odmaraju, a sa druge strane prednji trbusni misici imaju non stop upalu i kada stojim malo duze vec pocinje da me boli. A kada se nakasljem onda me zabole svi misici ispod grudi (tacnije sisa) pa kao da me neko presece napola do kicme... Magnetnu trebam da uradim tek za 20 dana, a posao mi je vezan za stajanje 2 puta dnevno po 4-5 sati. koliko je rizicno da upropastim misice stomaka? Hvala unapred na odgovoru, nadam se da ce biti brz...
Re: Da si mogu dobiti bruh zbog diskus hernije?
Da li ce neko dobiti ili nece bruh tesko je predvideti. Kod tebe je izvesno i sigurno da moras pod hitno zapoceti vezbati! Ojacati svoje i ledjne i trbusne, misice. Nece valjati ako nastavis tako...Vezbanjem ces ojacati i trbusnu maramicu, a mislim da ti je kicma prioritet...treba ti ceo zivot....vredi truda i vremena koje ces posvetiti vezbama na koje ce te uputiti fizijatar kod koga treba da odes i on ce te obuciti kako ih ispravno raditi, uskladiti sa tvojim trenutnim stanjem (nalazom) kicme i tvojim misicima.
Ja sam operisala diskus herniju....Nadam se da ce ti moj savet pomoci da okrenes list....Uci na tudjim grskama
Moja zakasnjela pamet ti je dobar primer...Ja sam okrenula list...vezbam redovno i bukvalno kao da nikad nisam ni imala one s t r a s n e
bolove, dovoljno jake da i sad revnosno radim vezbe...samo kad ih se setim.....
I ne samo bol, i osecaj nemoci da samostalno ne mozes obaviti ni osnovne higijenske potrebe....Nemoj si to dozvoliti!
Ja sam imala srecu, moj hirurg bio vrhunski prof. Iva Berisavac, covek kome sam beskrajno zahvalna, za svaki moj korak....a i moja malenkost se potrudila da iz bolnog grca, atrofije, katarze u svakom smislu izadjem......pa osecam se kao pobednik!
Mozes i ti to.....moras u stvari...
Ja sam operisala diskus herniju....Nadam se da ce ti moj savet pomoci da okrenes list....Uci na tudjim grskama
Ja sam imala srecu, moj hirurg bio vrhunski prof. Iva Berisavac, covek kome sam beskrajno zahvalna, za svaki moj korak....a i moja malenkost se potrudila da iz bolnog grca, atrofije, katarze u svakom smislu izadjem......pa osecam se kao pobednik!
Mozes i ti to.....moras u stvari...