Ja ga smatram takvim zato sto pocne skoro uvek u priblizno isto vreme,tacnije posle prvog jutarnjeg obroka.
Da li ja to slucajno povezujem s tim,ne znam ali vec mi ometa svakodnevne aktivnosti u to vreme.
Imam 48 godina,jako izrazen PMS,mnogo sam senzibilna osoba i lako me je nasekirati...
Ovo se javlja unazad nekoliko godina ali veoma retko ali u poslednje dve godine bilo je jako losih(svakodnevnih) i onih period kad je to malo redje(par dana u nedelji).
Krene kao neko uznemirenje,nelagodnost,da bi se lagano ubrzavalo i nekad dostivne (koliko sma uspela da se priberem da izmerim)oko 120 udaraca pulsa.
Isla sam kod kardiologa(na sest meseci)radila holter(nista posebno)i prepisan mi je Propranolol 1/4(najpe 1/2 ali mi par sati nakon puls doje na 52)i po potrebi Bromazepam.nekad se desi da lupanje prodje cim popijem lek a nekad traje i posle ali vise u vidu povremenih preskoka u toku dana.
Imam problem s diskuhernijom vratne kicme i samo mi je jedan lekar jednom rekao da lupanje srca moze biti od toga.Nije objasnio kako.
Radila sam i hormone stitne koji us u redu jedino su antiTG tri puta veca.Ostalo je u redu.
Vise sam ocjana postala jer mi ometa zivot.Ne mogu da s eaktiviram u to vreme kad pocne,ne mogu pravilno disati,reagovati,voziti auto,imati komunikaciju tada.
Pijem povremeno MG,A,C,E i selen,....
Ne znam sta je u pitanju?Bojim se da mi srce ne izdrzi i dobijem infarkt?Razmisljham sta moze da izazove takvu svakodnevnu pojavu?Kome da se obratim?Ima li neko slicno iskustvo?
Misteriozno "lupanje" srca
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Misteriozno "lupanje" srca
Ti si u godinama kada tvoj organizam pocinje da se menja i to na nacin koji je sam po sebi neprijatan.Neko to zove menopauzom,neko klimaksom.Isto kao i pubertet,neko udje u njega ranije a neko kasnije.Nivo hormona divlja pa se stagnira itd.Sve se to odrazava u jednom odredjenom periodu zivota nakon kog se sve vraca u ravnotezu.Trajanje tog perioda je individualno ali za tebe je jako vazno da samoj sebi olaksas i psihicki i fizicki taj period.Pusti da organizam radi svoje,za to vreme idi redovno na kontrole )ginekolog,endokrinolog i kardiolog).Ako te bas toliko uznemirava sve to,otidji i do psihijatra i popricaj o nekoj terapiji dodatnoj.Oprezna moras biti u uzimanju sedativa i trazi od lekara da ti ih periodicno menja.Uzimanje iste grupe sedativa stvara naviku.Zato oprez.Ali u ovom slucaju oni resavaju problem.