Lugolov rastvor

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Sasha_The
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 28, 2020 6:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Lugolov rastvor

Post od Sasha_The »

Poštovanje,

2016. godine sam operisao štitnu žlezdu zbog Gravsove bolesti a kako se posle operacije pokazalo i papolarnog mikrokarcinoma. Štitna žlezda mi je u potpunosti odstranjena. Pošto sam nekih desetak dana pre operacije pio tzv. Lugolove kapi, što je redovna procedura pre operacije, primetio sam da se veoma dobro osećam tada. Nikada ni pre ni posle operacije ja se nisam tako dobro osećao. I psihički i fizički. Jako dobro raspoložen i skoncentrisan i tako dalje. Ja sada pijem svoju redovnu terapiju tzv. supstituciju i hormone kontrolišem redovno i oni su u granicama normale. Moje pitanje se odnosi na Lugolove kapi tj. rastvor. Da li bi ja smeo sada povremeno uzimati taj rastvor pošto zaista se nikada nisam tako dobro osećao kao tada dok sam pio te kapi? I da li one imaju neke kontraindikacije?

Unapred hvala!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Lugolov rastvor

Post od aaaca »

Не знам шта се дешава у случају одстрањивања жтитне жлезде али јод је преко потребан организму. Нажалост од еминентних стручњака могу да се добију контрадикторне информације тако да ја експериментишем на себи већ неко време. А идеју сам добио управо са овог форума јер су неки излечили упалу простате употребом Луголовог раствора.
Odgovori