Hvala vam na odgovorima.
Sto se tice mog zdravlja sve je odlicno i nikakve probleme nemam eto osim tih cvorica.Prosle godine sam radio kompletnu krvnu sliku + jetrene enzime i sve mi je bilo dobro a tada kada sam to radio imao sam na vratu te zlijezde ili cvorove ne znam ni sam sta su. Na ove ispod pazuha i prepona nisam obracao paznju sve do sad,tj nisam znao da ih imam sve do sad.Vjerovatno sam ih i tad imao samo nisam pipkao i istrazivao kao sad jer me to zanima.
Imam 22 godine,ne pijem,ne pusim,bavim se aktivno teretanom.Niko u porodici nikad nije imao neke vece zdravstvene probleme.Sve znaci normalno.Od kako znam za sebe nikad nisam imao nikakve vece zdravstevene probleme,operacije,ceste posjete doktoru i slicno.
Naravno prvo sto cu da uradim je kompletna krvna slika a ostalo ce vjerovatno porodicna doktorica da me uputi.Bar ona bolje zna od mene sta trebam da radim.
Citao sam dosta o tim cvoricima i nije nimalo naivno sta sve moze to da znaci,ali opet ne brinem jer mislim da bi morao imati bar neke simptome da imam neku ne daj Boze bolest ili sta vec.Znam da to vrlo cesto zna biti limfom ali nijedan od simptoma nisam imao a isto tako mislim da sam mlad da to zaradim,jer koliko znam da on najvise nastaje kod osoba od 40-70 god. Mislim da i stitna zlijezda moze to da napravi,ali opet nijedan od simptoma nisam imao.
Jedino sto sam imao jedan period gdje sam smrsao ali znam i zbog cega tako da ne povezujem to sa ovim.2008 sam aktivno trenirao,jeo redovno 5-6 obroka,dosta vode,uzimao neke od suplemenata tipa protein,amino kiseline,kreatin,nitric oxide...i za nekih 8 mj sam dobio nekih 7-8 kg....i prestao sam da treniram,batalio sve to jedan period malo duzi od skoro god dana...i u tom periodu sam gubio tu kilazu lagano.Naravno opste je poznato da se nakon brzo stecene ne kvalitetne 'mase' dobijene suplementima a ne dobrom ishranom sve to izgubi cim se prestane sa treningom. Naravno kada sam prestao trenirati,smanjio sam i obroke.Imao sam nekih 79 km,181 visina....sada sam se vratio na 72kg isto kao kad sam poceo da treniram,znaci nisam isao ispod normale. Takva mi je genetika ,otac mi je iste gradje tako da sto kazu ''ne pada iver daleko od klade''...