Limfne zlezde,uvecane,bolne na dodir
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Limfne zlezde,uvecane,bolne na dodir
Moja supruga ima problema sa uvecanim limfnim zlezdama ispod pazuha,na preponama,i ispod dojki.Bolne su na dodir.Sta moze biti uzrok ?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pored ostalih saveta koje cete dobiti (ja ne bih sada da ulazim u to, jer ne znam), bilo bi uputno da izmedju ostalog, uradi analize na hepatitis B i C, jer moze da se desi (znaci, kazem "moze"-a ne mora da znaci!!) da uvecane limfne zlezde ukazuju na postojanje jednog od ovih virusa u organizmu! To moze biti jedan od retkih simptoma koje hepatitis moze da da!!
Za pocetak mislim da bi trebalo da uradi kompletnu krvnu sliku uz ove viruse, ali sigurno ima jos neka analiza koja bi mogla da ukaze na neki problem, ali ja zaista ne znam koja!!?
Nadam se da cete dobiti uskoro odgovor!!
Pozdrav, majja
Za pocetak mislim da bi trebalo da uradi kompletnu krvnu sliku uz ove viruse, ali sigurno ima jos neka analiza koja bi mogla da ukaze na neki problem, ali ja zaista ne znam koja!!?

Nadam se da cete dobiti uskoro odgovor!!
Pozdrav, majja

Radili smo markere za hepatit b i c i negativni su.Radjena je i biopsija jetre zbog uvecanih transeminaza ali nema nikakvih patoloskoh promena.U nalazu stoji da je jetra delimicno zamascena.Od lekova lekar je prepisao "Esencial Forte" uz adekvatnu ishranu.Pre mesec dana je radjena ponovna analiza krvi i vrednosti transeminaza jetre su uvecane 3-4 puta.Neznamo sta je uzrok???
Pored toga javljaju se i bolne potkozne otekline po celom telu, bolne na dodir.Neznam da li su limfne zlezde ili ne?!?, al ima ih svuda (na grudima,ispod pazuha,na nogama u preponama, narocito u predelu rebara ispod grudi.Da li neko zna sta je to??
Pored toga javljaju se i bolne potkozne otekline po celom telu, bolne na dodir.Neznam da li su limfne zlezde ili ne?!?, al ima ih svuda (na grudima,ispod pazuha,na nogama u preponama, narocito u predelu rebara ispod grudi.Da li neko zna sta je to??
NE BRINITE
TIM-TOM CAO!
Samo da te ohrabrim jer moja radna prijateljica ima to isto i sve je u redu sa nalazima dok je nije primio neki specijalista i utradio neke alergo testove i rekao joj da je njen imunoloski sistem kompletno poremecen i da ce jedino ona sam pronaci sta joj odgovara sta ne.Evo ti za primer:kada je na poslu i pojede komad cokolade tolike joj se kvrge pojave po telu,ispod koze i jako je strasno za videti,ona toliko otekne(sve limfne zlezde u telu)da je posao za nju zavrsen narednih 2-3 dana.Jedino sto joj malo ublazi te kvrke po telu je topla kupka.Sada jede odredenu hranu i ok je ali cim pojede krompir(zamisli)gotovo je.Zato sada jede rizu.
Potrazi nekog specijalistu za alergo testove na hranu!
Puno pozdrava!
Sretno
Samo da te ohrabrim jer moja radna prijateljica ima to isto i sve je u redu sa nalazima dok je nije primio neki specijalista i utradio neke alergo testove i rekao joj da je njen imunoloski sistem kompletno poremecen i da ce jedino ona sam pronaci sta joj odgovara sta ne.Evo ti za primer:kada je na poslu i pojede komad cokolade tolike joj se kvrge pojave po telu,ispod koze i jako je strasno za videti,ona toliko otekne(sve limfne zlezde u telu)da je posao za nju zavrsen narednih 2-3 dana.Jedino sto joj malo ublazi te kvrke po telu je topla kupka.Sada jede odredenu hranu i ok je ali cim pojede krompir(zamisli)gotovo je.Zato sada jede rizu.
Potrazi nekog specijalistu za alergo testove na hranu!
Puno pozdrava!
Sretno