Nije mi bilo teško pa sam se obratio čika internetu za definiciju Libida te sam kod njega u wikipediji na strani ovoj primetio da se Libido ne vezuje samo za muškarce.Hektor_bgd napisao: izvod iz većeg teksta
...Gubitak libida predstavlja gubitak seksualne zelje ciji uzrok moze biti vezan za nedostatak testosterona kao posledica oboljena hipofize ili testisa,psihickih poremecaja kao i primene pojedinih lekova.Manjak ovog hormona se dijagnostikuje merenjem njegove vrednosti u krvi kao i merenjem hormona hipofize koji su zasluzni za produkciju testosterona u testisima...
Obzirom da nisam bio siguran da li to da stavim u Ginekologiju (obzirom da se inspiracija za ovo pitanje nalazi na Urološkom delu foruma) postavio sam pitanje ovde, a administracija nek odluči gde će sa time.
Dakle. Moja draga nije zainteresovana za sex. Nikad nije ni bila. Da se razumemo, mi imamo relativno redovan seksualni odnos par puta mesečno ali u glavnom radi mene (bukvalno). Pored toga, ne postoji to što joj ja nisam bio voljan/spreman učiniti u tome ali osim malo oralne stimulacije, obično se sve svodi na klasiku (i to mi ne smeta).
Ono što mi smeta, jeste sledeća logika, ako je Gubitak libida kategorisan kao seksualni poremećaj kod muškaraca, onda je nedostatak libida verovatno seksualni poremećaj i kod žena (iako verovatno nema nikakve veze sa testosteronom)
Molim mišljenja i komentare.