Dobar dan!!
imam jedno pitanje,pa vas molim odgovor,malo sam u strahu!
kako radim sistematski pregled jednom godisnje(obavezno zbog posla),prije godinu dana sam radio sistematski i doktorica mi je rekla da imam povisene jetrene probe,ali je bilo pocetkom Januara 2010 i malo vise alkohola u decembru,tako da nismo pridodavali tome vaznost,ove iste godine u decembru 2010 sam radio sistematski(znaci nakon cc 11mj) a sve to vrijeme nisam konzumirao alkohol(inace nisam alkoholicar),i diagnoza na nalazu je laesio hepatis gr.laevis,svi drugi nalazi su odlicni,krv,mokraca,negativan na hepatitis b,negativan na hiv,kolesterol 5.1,ali doktorica kaze da su nalazi bolji nego sistematski prije 11mj,a ja nisam uzimao nikakve ljekove(izbijegavao sam gazirano i alkohol),inace imam 116kg i visok sam 181cm!!
prepisala mi je silimarin/articoka i rekla mi je da dodjem na pregled za 2mj!!
inace nemam nikakve bolove nigdije i osijecam se odlicno!!!valjda da je nesto vec bi me zabolilo 100 puta u 11mj!!,a imao bih neke probleme,a ja nisam bio prehladjen,na svu srecu ne pamtim kada!!
ma mene muci ta diagnosa,laesio hepatis laevis!!,strah me svega,!! e sada dali je to opasno?????mene muci da nije taj hepatitis c,kako citam da je to sve povezano!!jeli ta diagnoza opasna?ili moze da bude od prekomijerne tezine i lose prehrane???
molim vas odgovor!!! Hvala
laesio hepatis laevis
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: laesio hepatis laevis
IZVINI MOLIM TE ALI MI NIJE JASNO PO CEMU JE DALA DIJAGNOZU AKO NISI ISAO NA CT,MAGNETNU ILI ULTRAZVUK?
kAKO ONA TO MOZE RECI PUTEM KRVI?
PROVERI KRV NA HEPATITIS C I ZAHTEVAJ GORNJE SPOMENUTE PRETRAGE.
LAESIO ZNACI-abnormalna izraslina na jetri,moze biti maligna ili beningna.....nemoj se plasiti trazi obrazlozenje za njenu dijagnozu.Ja sam sokirana da je putem nalaza krvi to rekla
nemam reci.....
IDI KOD NJE I TRAZI OBRAZLOZENJE I SLOBODNO JE PITAJ SVE STO SAM TI SADA REKLA.
Nisam lekar ali nisam ni glupa,preko krvi koja je dobra nije mogla videti takvu dijagnozu.Cisto radi savesti uradi test na hepatitis C......
Pozdrav i javi se sta kazu,sve ce biti ok....promeni lekara
kAKO ONA TO MOZE RECI PUTEM KRVI?
PROVERI KRV NA HEPATITIS C I ZAHTEVAJ GORNJE SPOMENUTE PRETRAGE.
LAESIO ZNACI-abnormalna izraslina na jetri,moze biti maligna ili beningna.....nemoj se plasiti trazi obrazlozenje za njenu dijagnozu.Ja sam sokirana da je putem nalaza krvi to rekla

IDI KOD NJE I TRAZI OBRAZLOZENJE I SLOBODNO JE PITAJ SVE STO SAM TI SADA REKLA.
Nisam lekar ali nisam ni glupa,preko krvi koja je dobra nije mogla videti takvu dijagnozu.Cisto radi savesti uradi test na hepatitis C......
Pozdrav i javi se sta kazu,sve ce biti ok....promeni lekara

HI ONTARIO!!
ma nisam isao na CT,MAGNETNU NITI ULTRAZVUK,to je cisto bio sistematski gdije se vadi krv,mokraca,stolica,hepatitis b/negativan,hiv/negativan,!!!,A TO JE TAKO BILO I PRE 11MJ,A KAZU NALAZI DA JE SADA STANJE BOLJE,a ja nikakve lekove nisam uzimao!!
znaci taj laesio hepatis laevis koliko ja shvacam je opsti naziv,tu moze biti sve a i ne mora????pijem taj silimarin/articoka!!
ma sta da ti kazem,neko ti stavi bubu u glavu i stalno mislis o tome,trenutno sam na putu pa ne mogu da se testiram na hep c,cim prije cu to da uradim pa da sam na miru,inace nemam nikakvih zdravstvenih problema!!!
sve te preglede cu da uradim kod drugoga privatnoga ljecnika pa da usporedim nalaze!!!
Hvala ONTARIO!!!NA SAVIJETU!!!
ma nisam isao na CT,MAGNETNU NITI ULTRAZVUK,to je cisto bio sistematski gdije se vadi krv,mokraca,stolica,hepatitis b/negativan,hiv/negativan,!!!,A TO JE TAKO BILO I PRE 11MJ,A KAZU NALAZI DA JE SADA STANJE BOLJE,a ja nikakve lekove nisam uzimao!!
znaci taj laesio hepatis laevis koliko ja shvacam je opsti naziv,tu moze biti sve a i ne mora????pijem taj silimarin/articoka!!
ma sta da ti kazem,neko ti stavi bubu u glavu i stalno mislis o tome,trenutno sam na putu pa ne mogu da se testiram na hep c,cim prije cu to da uradim pa da sam na miru,inace nemam nikakvih zdravstvenih problema!!!
sve te preglede cu da uradim kod drugoga privatnoga ljecnika pa da usporedim nalaze!!!
Hvala ONTARIO!!!NA SAVIJETU!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nemate,Ontario, sta da budete sokirani. To je vise radna, nego definitivna dijagnoza.
Trebate da uradite ultrazvuk abdomena i test na hep c, pa se obratite hepatologu-lekaru koji se bavi oboljenjima jetre.
Trebate da uradite ultrazvuk abdomena i test na hep c, pa se obratite hepatologu-lekaru koji se bavi oboljenjima jetre.
Svakako apsolutno se slazem sa vama!!!
ali kako vidim ovdije smo svi laici,a bas bi hteo da mi odgovori kakav doktor,cisto sa profesionalnoga gledista!!
nego zaboravio sam da navedem da sam jedno vrijeme,ne predugo,pio tablete LARIAM protiv malaraije...cim sam cuo informaciju da su stetne za jetru odmah sam prestao,....dali igrom slucaja bas u to vrijeme na sistematskom pregledu mi se javio problem oko navedene dijagnoze!!
pa ako je netkom poznato nesto vise o tim tabletama neka pise!!!
naravno da ih ne koristim vise,nekih cc godinu dana!!!!!
hvala!!
ali kako vidim ovdije smo svi laici,a bas bi hteo da mi odgovori kakav doktor,cisto sa profesionalnoga gledista!!
nego zaboravio sam da navedem da sam jedno vrijeme,ne predugo,pio tablete LARIAM protiv malaraije...cim sam cuo informaciju da su stetne za jetru odmah sam prestao,....dali igrom slucaja bas u to vrijeme na sistematskom pregledu mi se javio problem oko navedene dijagnoze!!
pa ako je netkom poznato nesto vise o tim tabletama neka pise!!!
naravno da ih ne koristim vise,nekih cc godinu dana!!!!!
hvala!!
laesio ne znaci izraslina, vec ostecenje, a to se odnosi na funkciju, i to moze da se vidi na osnovu analiza krvi...laesio hepatis laevis = lako ostecenje jetre...moze da bude odraz nepravilne ishrane, gojaznosti, unosa stetnih supstanci, nekih lekova...zavisi koji parametri u krvi su poviseni i koliko...ako doktorka nije alarmirala da se radi o nekom znacajnijem problemu onda bez brige...mozete da uradite i ultrazvucni pregled da se vidi i na taj nacin kakva je situacija...prva mera bila bi regulisanje ishrane i zdrav nacin zivota...
necu da niti spominjem da imam 116kg i visok 181cm,to mi je i doktorica rekla da moram da pripazim na ishranu,bez gaziranih sokova i alkohola!!!premda imam kolestrol 5,1,sta mislim da i nije velik s obzirom na moju kilazu!!!
prepisala mi je tablete SILIMARIN ARTICOKA i rekla da ih pijem dva mijeseca!!!,jednu na dan tabletu,pa da onda vidimo kakva ce da bude situacija!!
pa valjda da je nesto tako strasno bi bio alarmiran na vrijeme!!,bar se nadam!!
svakako na dijetu!!!!
hvala Dr011!!!
prepisala mi je tablete SILIMARIN ARTICOKA i rekla da ih pijem dva mijeseca!!!,jednu na dan tabletu,pa da onda vidimo kakva ce da bude situacija!!
pa valjda da je nesto tako strasno bi bio alarmiran na vrijeme!!,bar se nadam!!
svakako na dijetu!!!!
hvala Dr011!!!