Kratkotrajni povremeni bol u glavi sa lijeve strane.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dolav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2013 8:29 pm

Re: Kratkotrajni povremeni bol u glavi sa lijeve strane.

Post od dolav »

Evo ovako sta sam primjetio. Uglavnom uvece kad padne mrak koncentracija, i te sitne vrtoglavice i odvratna pogubljenost se suplo smanje pa cak i na trenutke cak potpuno nestanu. A evo jutros se probudim pogubljenost i koncetracija je maximalno pala :o

A skoro sve ovo mi se desava od tad kad sam nedje prije nedelju dana stavio naocare, kad sam ih stavio bas sam bio pogubljen u prostoru prostoru i vremenu, pracene tom kratkotrajnom glavoboljom i vrtoglavicom :x

Naocare sam dobio da nosim negdje prosle godine ali nijesam mogao da ih nosim jer su mi katastrofalno smetale, zasto ne znm... i posle toliko vremena odlucim da ih vratim desi mi se ovo sto mi se sad desava. E sad dal je sve ovo povezano sa njima ili nesto drugo bas nzm.

Neka logika mi govori, da kad pane mrak bolje mi je a preko dana katastrofa. Ocni pritisak mozda...
goran964
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:03 am

Post od goran964 »

Iz tvog posta....odmah vidim i deo problema...pišeš da nisi negativna osoba.Oprosti a kako izgleda negativna osoba a kako pozitivna?Da li se razlikuju po osmehu,učestalosti smejanja,ponašanju...Svakako da ne.Kada se osobi manifestuje određeni tip ponašanja kao poput depresije,paničnih napada,psihoza,povišene temperature...onda ne govorimo o pozitivnom ili negativnom već o obolelom,bolesnom ili poremećenom.Pa po čemu razlikujemo pozitivne od negativnih?laiku je to dosta teško ali prvenstveno po njegovom duhu i toku misli kao i po samim mislima koje su mu svojstvene.Dakle,ti daješ ocenu sebe a pri tom se vidi da neznaš pojam toga.Pišeš da si imao problema koji su se odrazili na tvoju psihu.I da kad si se uverio da ti je lekar rekao kako si zdrav kao dren sve je postepeno nestalo.Žao mi je ali to ne ide tako.Prvo neznaš kakvom si psihičkom dijagnozom bio opterećen,drugo to samo od sebe ne prolazi već samo gubi intenzitet do sledeće pojave nekog okidača spolja.Da se razumemo....psihički problebi kao i psihijatriski nisu u sveri imaginacije već u disbalansu hormona i proteina i enzima u mozgu.Dakle biohemija mozga i njena uravnoteženost određuju naše psihičko i psihijatrisko zdravlje.Stoga...lepo kod doktora psihologa ili psihijatra sa tim rezultatima a on će znati dalje.Vežbe su dobre ali ne leče,niti jedna bolest nije vežbom nestala,već je samo ublažene ili tok usporen,izuzimam deformitete i privremenu smanjenu funkcionalnost tela iz priče.Pozz.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Очни притисак се не осећа (нема симптома) и зато је веома опасан па се мора редовно проверавати.

Ако ти наочаре праве сметње, значи да им геометрија није одговарајућа за твоје очи. Можда је погрешна диоптрија или је погрешно урађен размак зеница.

Вежбом многе болести могу да нестану. Најбољи пример су вежбе за очи. Онда, ту је поремећен крвни притисак и срчани ритам услед блокаде мишића кроз које пролазе крвни судови и нерви.....
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

Danas sam bio na pregled ocnog pritiska, pritisak je ok...
goran964
Aktivan član
Aktivan član

Post od goran964 »

Preko 15 godina sam radio kao profesionalni trener fitness-a,u karijeri radio sa velikim brojem profi sportista,rekreativaca i rekonvalescenata u saradnji sa doktorima,i zaista shvatio da mnogo toga ne znam.Eto i sad....ne znadoh da povišen krvni pritisak spada u bolesna stanja.Znam da je hipertenzija bolesno stanje koje karakteriše stalno povećan TA i tu vežbe ne leče a da je povišen krvni pritisak samo trenutni poremećaj u kom bilo koja fizička aktivnost pa čak i obična šetnja pomažu ali opet ne leče...
A to oko blokade srčanog mišića....krajnje zanimlivo...Učeći Gajtonovu fiziologiju,sitna knjigica od preko 500 strana,nisam naišao na ovu fiziološku pojavu ljudskog organizma.Zaista zanimljivo saznanje.Pozzz.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не написах "блокада срчаног мишића" већ "блокада мишића кроз које пролазе крвни судови и нерви".

Поремећај крвног притиска је симптом, слично као што је и главобоља.

Човек се учи док је жив. Ово шта сам написао чиста је физика, проверена у пракси. Најчешће због стреса или дуготрајног седења долази до појаве да се мишићи раменог појаса укоче. Због тог укоченог стања ремети се крвоток кроз те мишиће. То проузрокује додатно кочење и тако у круг. У одређеном степену укрућености мишића, долази до поремећаја крвотока према глави. Мозак то региструје и врши подизање крвног притиска како би довољно крви дошло у мозак. Ако се то стање "лечи" на конвенционалан начин, тотално се ремети крвоток и ауторегулација притиска, што изазива ширење болести. Ако се мишићи опусте, долази до нормализације дотока крви у главу и крвни притисак се стабилизује. Заиста нема потребе полемисати о овоме него једноставно треба испробати. Притисак се на овај начин, упорним вежбама и масажама, регулише највише за десетак дана. Наравно код особа које годинама имају проблем са високом притиском, дошло је до разних додатних поремећаја па је питање какви ће резултати бити.

Слично је са мишићима који се налазе између рамених плећака и кичме. Њихово кочење доводи до појачаног стискања нерава који излазе из кичме и то доводи до поремећаја срчаног ритма, несвестица итд. Решење је опуштање тих мишића масажом.
goran964
Aktivan član
Aktivan član

Post od goran964 »

Ok.....izvinjavam se pošto sam očigledno pogrešno upamtio oko te blokade,obzirom da tekst poruke na koju odgovaram ne mogu videti dok kucam svoju.Da glavobolja je simptom,što se ne može reći ipak za poremećaj krvnog pritiska jer je to jednostavno poremećaj koji ako se ne tretira na vreme može preći u nivo obolenja a potom i same bolesti sa akutnim ishodom.Simptomi su pojave koje mi subjektivno osećamo i postoji jedan lep pravac u medicini tkz.simtomatika gde su ruski lekari veoma jaki koji na osnovu simtoma postavljaju vrlo jake dijagnoze.Svakako da napetost mišićne regije pojedinih mišićnih grupa može dovesti do raznoraznih trenutnih fizioloških umanjenja sposobnosti i da lagano vežbanje i stručna masaža može pomoći i otkloniti ili ublažiti trenutne tegobe ali ih ne može izlečiti.Da je tako,deo medicine,pre svega fizijatrije i fizioterapije ne bi bile potrebne.
Protiv sam Vašeg uopštavanja stvari koje se baziraju na nagovor za vežbanjem,masažom ili posetom vašeg sajta.Vi to imate pravo ali ako ne posedujete bar adekvatno medicinsko znanje na granici minimalnog,vaši komentari uljuljkuju osobe koje imaju problem.Dakle...svakako im preporučiti Vaš sajt ako lekar to odobri,vaše masaže ako lekar to odobri... Za početak nemojte biti tako isključivo autoritativni,već završite svoj komentar sa ...posetite lekara ili uradite analize...Pozz
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

goran964,
нема потребе да ми персираш. Ипак је ово само форум. Да сам много старији од тебе, онда би рецимо било у реду.

Висок крвни притисак најчешће јесте симптом тј. одговор организма на проблем са крвотоком. Крви притисак ће да порасте ако нема довољно крви или кисеоника у мозгу, ако очи нису довољно прокрвљене, ако је проблем са крвотоком у јетри или бубрезима, ако су сужени важни крвни судови (због нагомилавања масноћа по зидовима или чега другог) и тако даље.

Надам се да можеш бар мало да ми верујеш да сам на довољном броју примера испробао решење за проблем за висок притисак. Наравно да могу да постоје и други узроци, али ово је узрок у 80% случајева. Прво сам на мени лично уочио проблем и нашао решење. Онда сам наставио са истраживањем и до сада нисам наишао на особу која има висок притисак а да није могла да га нормализује на овај начин. Наравно код оних који су одавно болесни, ово не даје плода јер су у међувремену наступили многобројни поремећаји у организму.

Верујем да знаш да постоје неки кинески лекари који само на основу опипаног пулса и рада срца, могу да поставе дијагнозу о болести дотичне особе.

Одлазак лекару и разне анализе трају много дуже од десетодневног вежбања. Ако се испостави да наведени мишићи нису узрок, онда се може наставити даље. Дакле ово не може да буде уљуљкивање јер се веома брзо види да ли је мишићна блокада узрок проблема.

Сајт сам направио из истог разлога због кога проводим време на овом форуму: покушавам да помогнем људима да помогну сами себи. Веома јасно наводим разлику између ствари које сам лично испробао и кориситим их, од осталих савета.

Када сам прилично убеђен у моју препоруку, нема потребе да завршим са коментаром да се оде код лекара. На крају крајева, особе које су дошле на форум, знају да им није добро и траже савет, а лекар им је увек на уму.

На крају уопште не видим разлог за негирање мог савета јер примена истог не може да има никакве штетне последице и веома брзо даје резултате. Ако се проблем не реши за наведено време (десетак дана) увек се може отићи даље. Анализе које ради званична медицина трају месецима или пак лекар препише таблете које не решавају проблем него симптоме. Не треба заборавити да организам није неки скуп неповезаних органа већ једна целина, тако да притисак није проблем сам за себе, независан од осталих утицаја.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

dolav,
потпуно сам заборавио да узрок локализованог бола у глави може да буде и лош јастук или премало спавања. Треба да проанализираш када ти се тачно јавља бол.
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

Evo ovako drugari ja ne mogu da se ukljucim u raspravu jer se u to ne razumijem samo mogu da dam odgovor na prijasnje pitanje kako sam sebe mogu da oznacim kao veoma pozitivna osoba, to naravno nijesam ja zakljucio to mi govore ljudi oko mene sa kojima se druzim sa kojima sam ucio na fakultetu sa koja provodim sate. I naravno ja nijesam rekao da se pozitivne osobe razlikuju po osmjehu,ucestalosti smejanja,ponašanju....

A sto se tice mog problema, aca ja mislim da to ipak nije povezano sa losim jastukom, jer tal bol se mislim ne javlja tada... a realno ne javlja se bas cesto a javlja se vecinom negdje u toku dana. Taj bol nije toliko nepodnosljiv, naravno nije da se zanemari, ali opet mene nervira moja iskljucenost u prostoru i vremenu, ono o cemu sam vec pisao koncetracija mi pada na 0. Bez problema komuniciram sa ljudima ali u dubini misli ja nemam nista o tom razgovoru ili o funkciji koju radim u tom trenutku, kao da to radim mehanicki (komuniciram)... e sad da li je ta glavobolja iskljucivo sa tim povezana (ili sa sinusima, promjena neka na vratu) iskreno ne znam. Znaci simptomi koji mene muce jesu pad koncentracije/iskljucenost, blaga vrtoglavica, i taj povremeni bol sa lijeve strane.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Написао си пре неки дан да си почео да радиш вежбе за рамени појас. Надам се да их радиш правилно. Да ли те боле мишићи док их држиш згрченим?
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

Sa ispruzenim rukama ka gore i 20 sekundi kad jako stisnem i drzim zaboli... na ovu drugu sa ramenima kad stiskam samo ne toliko kao na ovu prvu ;)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Рекао бих да је радиш исправно. Не заборави да дишеш док мишиће држиш згрченим. Да ли осећаш какве промене по питању главобоље?
dolav
Stalni član
Stalni  član

Post od dolav »

ne bih nista da pricam dok mi se bas sve nesredi... ali mislim da je ovaj bol sa lijeve strane manje aktivan nego prije ;) ali kazem bas o tome necu da razmisljam jer psiha je cudo pa da neumislim da me boli a ustvari neboli... ali realno ove vjezbe su veoma pogodne za opustanje misica tih djelova samo je bitno pravilno da se odrade a to se osjeti na misice dal se pravilno radi :wink:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

:wink:
Odgovori