Koma posle infarkta. Oporavak?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Lucky71
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 3:31 pm

Koma posle infarkta. Oporavak?

Post od Lucky71 »

Pre svega izvinjavam se što postavljam ovu temu ovde, ali ne znam gde bi mogla da pripadne.
Naime, moja mama (74 god.) je imala infarkt, doživela je i kliničku smrt, jedva su je oživeli elektro šokovima i ko zna čime. Nakon toga je bila više od 24 sata u komi, ali se probudila i stanje ide na bolje što se tiče srca, skinuta je sa aparata. Doktorka koja je primila, odmah je rekla da je mozak predugo bio bez krvi, i da i ako preživi, pitanje je u kakvom će stanju biti. Međutim ta ista doktorka, kad se mama probudila, rekla je da je dobro, da su radili CT i da nema oštećenja mozga. Svaki put kad je vidim, ona sa osmehom kaže da je mama sve bolje i bolje.
Međutim, ona nije potpuno svesna svega. Porodicu prepoznaje, priča sve bolje i bolje (probudila se pre 5 dana), ali ne zna šta joj se dešavalo. Nije svesna da je u pelenama, u kom je gradu u bolnici, zaboravlja ko joj je bio u poseti pre pola sata... Kreira neke svoje scenarije šta joj se desilo i zašto, po pet puta pita jedno te isto... Strah me je jer imam i oca istih godina, živimo u malom gradu gde je teško naći adekvatnu pomoć za takve bolesnike (tipa žene sa iskustvom, koja bi pomogla u kući), a ne znam da li će ostati ovakva ili ima nade za lagani oporavak?
Da li je neko imao ovakvo iskustvo? Da li bi mogao eventualno neki medicinski radnik da da bilo kakvu prognozu, bez obzira koliko je to nezahvalno?
Unapred zahvalna!
Lucky71
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 3:31 pm

Re: Koma posle infarkta. Oporavak?

Post od Lucky71 »

Ima li šanse da mi bilo ko odgovori, please???
Odgovori