koleno

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Radmila_59
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:31 pm

koleno

Post od Radmila_59 »

Pozdrav svima na forumu!Ima li neko iskustvo sa prolemom kolena i zglobova?Imam 50godina i muci me koleno,potrban mi je savet.Unapred zahvalna!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Koristite opciju Trazi i prochitajte tekstove u podforumu Ortopedija!

Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Radmila_59
Novi član
Novi član

Post od Radmila_59 »

Zahvaljujem na odgovoru!Citam dosta o tome u zadnje vreme ali zelela sam da saznam nesto vise o toj dijagnozi koja mi se uopste ne svidja,koja ne ide uz moj tip i za koju nemam vremena,ne uklapa se u moje planove.Pozdrav.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa napishite tachnu dijagnoyu pa cemo pomoci, ovako ne znamo sta pishe na medicinskoj dokumentaciji.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Radmila_59
Novi član
Novi član

Post od Radmila_59 »

Dijagnoza je chronomalacia patelae dextri a laboratorijski nalaz je pokazao da su povecani trigkiceridi 2,06 i crp 14,9,dok je ostalo sve u redu.Zahvaljujem sto se zainteresovali za moj problem.Pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

posetite ove linkove u podforumu Ortopedija, nadam se da ce vam neke stvari biti jasnije!

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 54&start=0

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 63&start=0
Radmila_59
Novi član
Novi član

Post od Radmila_59 »

HVALA.HVALA Tamara!Vi ste zaista jedno divno bice!Procitala sam sve sto ste preporucili i sad mi je jasnije o cemu se radi.Zaista treba odstampati i zalepiti na zid!Sada mogu reci svojim prijateljima da nisam pricala gluposti kada sam im objasnjavala da se u mom organizmu desava nesto cudno.Imala sam osecaj da se u meni nalazi jedan oktopod koji osvaja deo po deo mojih kostiju,kad osvoji jedan onda ga ostavi na miru pa predje na drugi itd.Kod mene je poceo od kicme u predelu krsta da bi posle par godina presao na stopala,tu je delovao par meseci,pa na zglob leve ruke par meseci a onda mirovao da bi se posle preselio na desno koleno mada pocinje sada i levo.Uzimala sam kalcium u par navrata ali uvek mi je podizao pritisak koji je inace 120 sa 80 mada je kad-kad znao da padne,u prolece i jesen.Mozda mi zene gresimo sto ne zelimo hormonske pilule u klimaksu ako je estrogen toliko vazan.Nemam medicinsko obrazovanje ali zelela bih da pitam u vezi te molekularne veze aktivnosti imunog sistema i razgradnje kostanog tkiva.Moze li se putem ishrane stabilizovati taj poremecaj metabolizma mokracne kiseline?Matriks,demineralizacija,mitohondrije-da li bi Q10 mogao da poboljsa to?Slusala sam o tom enzimu kog organizam ne proizvodi posle 30te godine a da je vazan za mitohondrije i celije.Moze li se nekako uticati na povecanu koncentraciju OPG gena i ravnotezu RANKL i OPG?Hvala jos jednom.Pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Uz sve nalaze se obratite svom lekaru, fizijatru i endokrinologu a posle i nutricionisti, kako bi dobili terapiju i savete vezane za rezim ishrane.

A od fizijatra obavezno zahtevajte da vas poshalje terapeutu da vas obuchi vezbama koje ce pomoci da se umanje tegobe uzrokovane degenerativnom promenom zglobnih povrshina zgloba kolena.
Radmila_59
Novi član
Novi član

Post od Radmila_59 »

Hvala najlepse!Uradicu tako.Pozdrav
Odgovori