koksaki virus

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dejankv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 23, 2008 9:06 pm

koksaki virus

Post od dejankv »

Dete staro 9 godina osetilo je bol u kuku i dobilo visoku temperaturu doktori sumnjaju na koksaki virus. Za terapiju su mu dali injekcije Longacef i strogo mirovanje. Ako neko ima iskustava sa ovim virusom kod dece neka se javi. Hvala
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Koksaki virus spada u grupu entero (crevnih) virusa i sagrađeni su od jednolančane RNK (ribo nukleinske kiseline); pa samim tim spadaju u grupu RNK virusa. Postoje dva tipa ( A i B) koksaki virusa. Otkriveno je preko 30 tipova Koksaki A i šest (6) B tipa.

Prisutni su širom sveta, praktično svuda. Mogu da se izoluju iz briseva grla, ljudskog fecesa, muva i otpadnih voda i skoro da nema osobe koja nije došla u kontakt sa ovim virusom.

Koksaki tipa A ne predstavlja ozbiljnu opasnost za čoveka jer ta infekcija veoma brzo prolazi a simptomatologija se svodi na bolove u stomaku i tečnoj stolici (diarea). U svetu se već dugo ne ispituje prisutnost Koksaki A tipa u organizmu već samo tip B (B1- B5).

Dijagnosticiranje Koksaki B1-B5, vrši se iz seruma pacijenta a metoda koja je jedino pouzdana, izvodi se na određenoj kulturi tkiva uz upotrebu uvoznih antigena za 5 tipa Koksaki B virusa. Institut Torlak ovu metodu radi
dugi niz godina pa samim tim predstavlja lidera u dijagnostici kako Koksaki virusa tako i ostalih humanih virusa.

P.s ja sam isto imao malo koksaki virus, uzimao sam puno vitamina (iz voca) puno tecnosti, mirovao, i za mesec dana mi je opao.. samo bez brige, nije koksaki strasan.. :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ima nas mnoooogo ,koji smo imali koxaki !
to je virus koji mora da se odmiruje to je najvažnije!
Inače može biti opasan !
Sve najbolje !
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Kakva su vasa iskustva sa testom na koksaki virus na VMA?
Odgovori