kinking

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
pik021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 23, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kinking

Post od pik021 »

mojoj majci je zakazana operacija u vezi sa krvnim sudovima vrata.dijagnoza je:desno-sa manjim plakovima na bifurkaciji. aci sa kinkingom,bez hemodinamskog znacaja. ace bez morfoloskih znacajnih promena.
levo-sa manjim plakovima na bifurkaciji, na oko 20mm od bifurkacije kinking aci hemodinamski znacajan,ace bez morfoloski znacajnih promena. vert.arterije suficijantnih brzina i smerova protoka.
ovo je na osnovu color duplex scan karoditnih i verti.arterija.
treba da operise levi krvni sud.
pre vise od mesec dana imala je slog na malom mozgu sa desne strane od koga se skoro potpuno oporavila. imala je delimicnu parezu desne strane, usto je i srcani bolesnik i ima problema sa pritiskom. pre godinu dana je ugradila vestacki kuk i to je veoma tesko podnela,pa me zanima koliki su rizici pri ovoj operaciji za koji doktori kazu da je neizbezna jer bi ponovo doslo do mnogo tezek sloga tj.krvarenja. i zanima me koja bi anestezija najvise odgovarala njenom slucaju. unapred hvala.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Da je neophodna operacija lekari su potpuno u pravu, rizik za mnogo tezi slog je veoma visok. Nije ovde u pitanju obicna palijativna operacija, nego operacija kojom se mozda cuva zivot pacijenta. Ne bi se izvela jedino ako anestezija proceni da je rizik od operacije mnogo veci nego da se ne uradi, odnosno da postoji visoka sansa da pacijent umre na operacionom stolu. Koliko se ja razumem u ovaj deo hirurgije, ovde se daje opsta anestezija.
Sve najbolje.
pik021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 23, 2005 2:42 pm

Post od pik021 »

operacija je dobro prosla i sa mamom je sve ok,medjutim posle tri dana pojavio joj se neki kasalj. veoma izrazen u vecernjim satima, pa neznam dali to ima veze sa tom operacijo ili ne.
Odgovori