Da li neko moze da mi kaze nesto vise o tome,posto moja sestra vec dve godine ne moze da ostane u drugom stanju,tako da sada sumnjaju na kilu.
Hvala vam unapred.
kila na materici
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kila? Na materici? Ne postoji takva stvar, kolko ja znam. A ako postoji, to bi stvarno za mene bilo otkrice! Postoji doduse veoma redak poremecaj ukljestenja tankog creva kroz defekt na sirokom ligamentu materice, ali to daje strasne bolove u abdomenu, nije uzrok neplodnosti, i daje stanje poznato kao akutni abdomen te zahteva hirusko zbrinjavanje. Javlja se kod zena koje su radjale isto kao i kod zena koje nisu - ako se uopste javi, jer je izuzetno retko.
Druga mogucnost je prolaps materice kroz karlicni pod ili dno (tzv pelvicna hernija), ali to je takodje jasno vidljivo stanje koje trazi hirusko zbrinjavanje i ne moze biti govora o ne ostajanju u drugom stanju zbog toga - to je takodje indikacija za hirusko saniranje mnogo pre nego briga o samoj neplodnosti....
Stvarno ne znam na sta sumnjaju kod tvoje sestre, mozda si nesto pogresno shvatila.
Druga mogucnost je prolaps materice kroz karlicni pod ili dno (tzv pelvicna hernija), ali to je takodje jasno vidljivo stanje koje trazi hirusko zbrinjavanje i ne moze biti govora o ne ostajanju u drugom stanju zbog toga - to je takodje indikacija za hirusko saniranje mnogo pre nego briga o samoj neplodnosti....
Stvarno ne znam na sta sumnjaju kod tvoje sestre, mozda si nesto pogresno shvatila.