Molio bih za odgovor nekog ko ima iskustva sa kamenčićima u žuči:
- da li je potrebno operisati žučnu kesu sa više kalkulusa koja ne izaziva (za sad) nikakve probleme?
- postoji li način da ih se oslobodi bez operacije, uzimanjem nekog preparata?
- da li je neko isprobao efekte maslinovog ulja i ekstrakta limunovog soka na smanjenje - "topljenje" žučnih kamenaca?
Pišite.
Kamen u žuči
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Kamen u žuči
Live Like A Man
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 10, 2004 11:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
savet
Moj otac je imao problema sa tim, kao i moja svekrva. Dve osobe, dva razlicita kamena. Ovo kazem zato sto kada se primenjuje alternativna medicina, mora se uzeti u obzir sastav tog kamenja, jer im je receno, da neko kamenje ne podleze istoj terapiji (govorim o alternativnoj medicini), sto je moja svekrva i proverila na svoju zalost na sebi.
Inace, postoji operacija laserkim putem i srdacno Vam je preporucujem, pod uslovom da su za to ispunjeni svi preduslovi. Vrse se odredjena ispitivanja koja pokazuju da li mozete da se operisete uz pomoc lasera ili ipak klasicna operacija.
Srecno, sta god odlucite!
Inace, postoji operacija laserkim putem i srdacno Vam je preporucujem, pod uslovom da su za to ispunjeni svi preduslovi. Vrse se odredjena ispitivanja koja pokazuju da li mozete da se operisete uz pomoc lasera ili ipak klasicna operacija.
Srecno, sta god odlucite!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 23, 2004 1:00 am
Kamen u zucnoj kesi
Kamen u zucnoj kesi, koji ne stvara smetnje u svakodnevnim aktivnostima i nije bilo zapaljenja zucne kese, ne treba operisati. To su stavovi internacionalnih medicinskih asocijacija koje se inace bave bilijarnom hirurgijom (zucna kesa + zucni putevi).
Postoje dve vrste operacija:
1. klasicna
2. laparoskopska (a ne laserska, kako je neko gore naveo).
U svetu je trend, vec dugi niz godina, laparoskopska holecistektomija (tj. uklanjanje zucne kese laparoskopskim putem). Kod nas se ta intervencija naplacuje i zavisno od ustanove cena se krece od 21.000 do 80.000 dinara.
Postoje dve vrste operacija:
1. klasicna
2. laparoskopska (a ne laserska, kako je neko gore naveo).
U svetu je trend, vec dugi niz godina, laparoskopska holecistektomija (tj. uklanjanje zucne kese laparoskopskim putem). Kod nas se ta intervencija naplacuje i zavisno od ustanove cena se krece od 21.000 do 80.000 dinara.
Poslednja izmena od bojanc u Ned Dec 12, 2004 6:04 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Ja imam otprilike 30 ak kamenčića u žuči. Potpuno sam sigurna da ne treba da pokušavaš sa izbacivanjem jer postoji mogućnost da stvoriš mulj i zapušiš žučni kanal - time praviš mnogo veći problem.
Vodi računa da ne iritiraš žuč teškom ishranom i ne moraš imati nikakvih problema.
Ako napadi krenu najbolje je operisati. Ja čekam da se porodim pa da završim sa tim.
Vodi računa da ne iritiraš žuč teškom ishranom i ne moraš imati nikakvih problema.
Ako napadi krenu najbolje je operisati. Ja čekam da se porodim pa da završim sa tim.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Mislim da ti je Bojanc dobro odgovorio! Kao student medicine prisustvovao sam cesto holecistektomiji i nemas razloga da brines o operaciji jer je ona rutinska. Jedino sto bih dodao da nisam siguran da li je Bojanc mislio na privatnu kliniku kad ti je rekao za cenu! Mislim ako bi se to uradilo na I hiruskoj(mogu i druge drzavne) da bi to sve pokrio tvoj zavod!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 23, 2004 1:00 am
Cena operacije
<< Jedino sto bih dodao da nisam siguran da li je Bojanc mislio na privatnu kliniku kad ti je rekao za cenu! Mislim ako bi se to uradilo na I hiruskoj(mogu i druge drzavne) da bi to sve pokrio tvoj zavod!<<
Laparoskopska holecistektomija je "vanstandardna" zdravstvena usluga, tj. troskove snosi pacijent, a ne Fond. Mi smo siromasna zemlja i ova intervencija se smatra luksuznom, jer postoji klasicna operacija koju pokriva Fond za zdravstveno osiguranje
Tako da Institut za digestivnu hirurgiju KCS (poznat jos i kao I Hirurska klinika) naplacuje tu uslugu (osim, ako se nesto nije promenilo u poslednjih par meseci).
KBC "Dr Dragisa Misovic" tu operaciju naplacuje nesto vise od 35.000 dinara; dok KBC "Zvezdara" operise po ceni od 21.000 dinara.
Standardna (klasicna) operacija vadjenja zucne kese je besplatna.
Laparoskopska holecistektomija je "vanstandardna" zdravstvena usluga, tj. troskove snosi pacijent, a ne Fond. Mi smo siromasna zemlja i ova intervencija se smatra luksuznom, jer postoji klasicna operacija koju pokriva Fond za zdravstveno osiguranje

Tako da Institut za digestivnu hirurgiju KCS (poznat jos i kao I Hirurska klinika) naplacuje tu uslugu (osim, ako se nesto nije promenilo u poslednjih par meseci).
KBC "Dr Dragisa Misovic" tu operaciju naplacuje nesto vise od 35.000 dinara; dok KBC "Zvezdara" operise po ceni od 21.000 dinara.
Standardna (klasicna) operacija vadjenja zucne kese je besplatna.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Kada je meni na ultrazvuku utvrđeno da imam kamenčiće u žuči doktorka je striktno naglasila da NE PIJEM NIKAKVE ČAJEVE KOJI ĆE IH NAVODNO ISTOPITI JER MOGU DA STVORIM MULJ KOJI ĆE ZAČEPITI ŽUČNI KANAL ŠTO BI PROUZROKOVALO DRUGE MNOGO GORE PROBLEME. Njene reči su da se kamen u žuči rešava samo operativnim putem!!!
ZATO OPREZ SA ČAJEVIMA I SL. PREPARATIMA
ZATO OPREZ SA ČAJEVIMA I SL. PREPARATIMA