KAMEN U BUBREGU

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
fornelon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 2:02 pm

KAMEN U BUBREGU

Post od fornelon »

Potrebna mi je stručna pomoć. Hitno!
Majka mi ima kamen u bubregu i jake bolove već dva meseca, kamen ne moze da razbije eswl metodom zbog pozicioniranja i problema sa viškom kilograma! Operativnim putem ima povisen rizik zbog povisenog rada štitne žlezde i angine pektoris! Da li mi možete pomoći oko ovog slučaja?
Unapred zahvalan!
duleD8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 6:22 pm

Post od duleD8 »

Evo ti nekih prirodnih nacina za razbijanje kamena za koje sam cuo:
-Sok od bele rotve, 100 g na dan
-Caj od uve
-60 ml maslinovog ulja i 60 ml cedjenog limuna, nakon toga popiti veliku casu vode (ovo treba da je veoma delotvorno)
Staklena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 5:01 pm

KAMEN U BUBREGU

Post od Staklena »

Pozdrav.
Ja sam pre tri godine imala kamen u bubregu velicine 5mm.
Mogu da kazem da sam ga relativno lako izbacila,( trebalo mi je jedan mesec ) ali to sve zavisi od njegvog sastava , tj. da li je oksalatni ili fosfatni.
Pila sam i sada pijem velike kolicine tecnosti,a pre svega cajeve od kukuruzne svile, uve, tresnjinih peteljki, onda sam pila i Rowatinex tablete 2 kutije, ali one moraju da se uzimaju uz odobrenje lekara, u jednoj turi moze da se pije do 3 kutije max. posle cega se pravi pauza. Takodje, veoma mnogo pomaze limunada, jer limun ima svojstva preciscivaca bubrega, razbija kamenje, a takodje i nedozvoljava stvaranje novog.Ja sam pila svaki danpo 2dcl. limunade od jdenog limuna. Takodje, ukoliko ima visoku temperaturu limun je veoma dobar jer je snizava u veoma kratkom roku. Takodje za razlaganje kamena u bubregu je veoma dobro jesti rotkvu ili pak izdubiti je u njenu supljinu sipati med i svaki dan nekoliko puta dnevno uzimati taj prirodni sirup. Cula sam , nisam probala da sok od krastavca takodje izbacuje kamen iz bubrega na taj nacin sto kamen pretvara u zelatinastu masukoja se lakse izbacuje. Nije poenta jesti krastavac, vec piti sok.
Nadam se da ce se sa ovim sto sam napisala i strucna lica na ovom forumu sloziti, a tvojoj majci biti od pomoci, jer meni jeste. :wink:
vrtlog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 9:57 pm

fornelon

Post od vrtlog »

POGLEDAJ NA www.bubreg.com
Postoji novi lijek zove se URIFLOW, procitaces o njemu na web stranici, on topi kamen...
SRETNO
Odgovori