Pozdrav svima
Divno je i korisno imati i ovakav forum na netu, sve pohvale Adminu.
Procitah ovde o posledicama ujeda krpelja i Lajnska boles, pa me zanima ako neko ima volje da mi da blize informacije o tome. Ne secam se vise pre koliko godina me je ujeo krpelj i sama sam ga izvadila. Pre par godina poceli su zdrastveni problemi svake vrste. Borim se nekako kako znam i umem. Izbegavam previse tablete jer imam i neko ostecenje jetre(poremecaj imunog sistema jetre?). Volela bih da konsultujem i Dr. Ivicu jer mi Pozarevac nije daleko.
Unapred zahvaljujem na odgovorima i sve vas pozdravljam.
Kakva je to Lajnska bolest, simptomi, lecenje..
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 15, 2006 4:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kakva je to Lajnska bolest, simptomi, lecenje..
Za svaku bolest postoji lek, ali ne i za svakog bolesnika. Gde ja pripadam?
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Evo ovako ,mog supruga je pre par godina ''ujeo''(kažem ujeo ,jer se faktički samo zakačio i još nije počeo da ulazi u kožu) .Mi smo ga odmah kući izvadili bez imalo muke,ali posle tri dana mu se pojavilo crvenilo oko ujeda.Nakon pet dana se formirao krug veličine velikog tanjira...i naravno ja sam odmah posumnjala na Lajmsku bolest ili Boreliju,odmah smo otišli na infiktivnu kliniku izvadili su mu krv (ali su i bez nje posumnjali da jeste).Rezultat je bio pozitivan.Potom mu je prepisana terapija antibiotikom i to je jako dugo primao ,posle terapije je morao još dva puta na odredjene razmake da vadi krv da bi 100% bili sigurni da je sve ok.
Sad je sve ok,ali je jako bitno odmah početi lečeje.
Sad je sve ok,ali je jako bitno odmah početi lečeje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Lajmska bolest zaista moze da ima stotinu lica, mada obicno pocinje sa eritema migrans, migrirajucim crvenilom, a u najgorim slucajevima se zavrsaba encefaliticnim tegobama i popustanjem srca. Dijagnostikuje se seroloski Western blot i ELISA testovima, pa ako sumnjate na bolest, svratite do mene ili do svog lekara, neka Vam da uput za infektologa, gde ce Vam uzeti krv i poslati na analize.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 15, 2006 4:30 pm
hvala vam
Zahvaljujem na odgovorima. Javicu se, jer mislim da se treba detaljnije ispitati, posto imam razne tegobe.
pozdrav, i jos jednom hvala.
pozdrav, i jos jednom hvala.
Za svaku bolest postoji lek, ali ne i za svakog bolesnika. Gde ja pripadam?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt:
Da li je moguce da se pozitivni ELISA test kao i pozitivni Western blot test proglase "tipicno lazno pozitivnim", kao sto se meni desilo? Doktor koji mi je radio testove cak mi je rekao i koja vrsta krpelja me je zarazila jer nije sa nasih prostora.dr ivica napisao:Lajmska bolest zaista moze da ima stotinu lica, mada obicno pocinje sa eritema migrans, migrirajucim crvenilom, a u najgorim slucajevima se zavrsaba encefaliticnim tegobama i popustanjem srca. Dijagnostikuje se seroloski Western blot i ELISA testovima.
Lekari koji su me lecili 40 dana antibioticima na smenu, posto je rezultat ostao nepromenjen, rekli su da je lazno pozitivan.