Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Zdravo,
pokušavam da nađem na netu onaj test za daltoniste ali mi baš nejde jer ne znam kako se zove, u pitanju su oni krugovi puni tačkica gde tačkice određene boje formiraju jedan broj a okolne tačkice koje su samo za nijansu druge boje samo zbunjuju protivnika
Evo šta se meni desilo: davno davno prilikom regrutacije za vojsku bio je i taj test na daltonizam, trebalo je gledati kroz neku napravu kao dvogled ali pričvršćenu za sto i prepoznati brojeve i sad ona što je objašnjavala izrecitovala je ono uputstvo šta treba da se traži po ko zna koji put i ja nisam najbolje skontao tj. shvatio sam da svaka od onih malih tačkica predstavlja neki broj a tih tačkica na slici ima na stotine jelte i sad ti vidi, ispao ja daltonista
Tek koju godinu kasnije kada sam išao na očni pregled (za đozluke) su mi objasnili šta treba da se gleda na tim slikama bolje reći kako treba da se gledaju, pametnjakovići...
Neko ko nema ni najmanji problem u razlikovanju boja treba sam sa primeti razliku boja jednih i drugih tachkica na tom jednostavnom testu, ako su sve bile pomeshane ili iste boje znachi da ipak postoji daltonizam!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Vitamin napisao:Evo šta se meni desilo: davno davno prilikom regrutacije za vojsku bio je i taj test na daltonizam, trebalo je gledati kroz neku napravu kao dvogled ali pričvršćenu za sto i prepoznati brojeve i sad ona što je objašnjavala izrecitovala je ono uputstvo šta treba da se traži po ko zna koji put i ja nisam najbolje skontao tj. shvatio sam da svaka od onih malih tačkica predstavlja neki broj a tih tačkica na slici ima na stotine jelte i sad ti vidi, ispao ja daltonista
Tek koju godinu kasnije kada sam išao na očni pregled (za đozluke) su mi objasnili šta treba da se gleda na tim slikama bolje reći kako treba da se gledaju, pametnjakovići...
Kad je bio mali, mom sinu smo kupovali flomastere sa poklopcima, koji su iste boje kao flomaster.
Pomesamo poklopce i trazimo od njega da vrati svaki na svoju boju.