Kako se ugojiti?!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Kako se ugojiti?!
Mozda malo zvuci glupo ali zelim da se ugojim nekih 10-ak kilograma ali nikako ne uspevam.Sta treba da jedem i tako to?Ako moze pomoc.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 5:28 pm
Re: Kako se ugojiti?!
Vrlo je bitno da se pravilno i zdravo hranis kako ne bi dobila celulit i kako bi ti se kile ravnomerno raspodelile. Svakog dana jedi supu ili neku corbicu, mozes i za veceru ne samo za rucak, creva se brze sire pa i vise hrane stane. Ja sam ti sad to na jako glup nacin napisala, ali stvarno deluje.
Mozes da pijes oligovit on otvara apetit... Ne znam da li si probala vec nesto da pijes, ja sam pila i biomedov preparat, ali mi je posle nekog vremena bilo muka od njega pa sam prestala i on mora da se pije pola sata pre jela....

Mogu samo dodati da ulagati u Biomed je čisto bacanje para to sam u praksi imala priliku videti. Malo si dala podataka tako da je teško ovako reći. Treba pažljivo izabrati namirnice napraviti plan u suprotnom ti se može desiti upravo kako reče, Lepa Janja da ti se nagomila nekvalitrtna masa (salo) i naravno celult, a to sigurno ne želiš...
Koji je tvoj uzrok mršavosti? Nedostatak apetita, prirodno stanje stvari, pogrešan izbor hrane, premali broj obroka????? Koja ti je visina i težina, godine...???
Koji je tvoj uzrok mršavosti? Nedostatak apetita, prirodno stanje stvari, pogrešan izbor hrane, premali broj obroka????? Koja ti je visina i težina, godine...???
Kao prvo nisam zensko vec musko. Mislim da je uzrok losa ishrana.Dosta obroka jedem dnevno medjutim nikako da se ugojim.Sportski sam vrlo aktivan.Imam 17 godina. (173 cm 56kg)
Izvini...
na pogrešnoj proceni oko spola. Pa za tvoje godine i nisi tako mršav prosto je negde normalno i verujem još ćeš da rasteš. Većina u toj dobi nemaju višak kilograma što je svakako bolje.. Nije baš uvek tačna fraza da od viška glava ne boli.
)))
Svestan si gde je problem i to moraš promeniti.. Dakle doručak obavezan i to kalorijski jak, potrudi se da se navreme digneš da ga pojedeš.
Moraš uneti dovoljno proteina (meso naročito nemasno i crveno i belo, riba) bareno, grlovano ili pečeno bez dodatne masnoće, nemasni sir.
UH (ugljene hidrate) pretežno biljnog porekla (masline, krompir, sve povrće, testenine.....) Doručkuj, ručaj i večeraj obilno, potrudi se da se izorganizuješ.....male obroke-užine uglavnom sveže voće možeš poneti i sa sobom kao i dobar sendvič po mogićnosti od svežeg mesa....ili sira.

Svestan si gde je problem i to moraš promeniti.. Dakle doručak obavezan i to kalorijski jak, potrudi se da se navreme digneš da ga pojedeš.
Moraš uneti dovoljno proteina (meso naročito nemasno i crveno i belo, riba) bareno, grlovano ili pečeno bez dodatne masnoće, nemasni sir.
UH (ugljene hidrate) pretežno biljnog porekla (masline, krompir, sve povrće, testenine.....) Doručkuj, ručaj i večeraj obilno, potrudi se da se izorganizuješ.....male obroke-užine uglavnom sveže voće možeš poneti i sa sobom kao i dobar sendvič po mogićnosti od svežeg mesa....ili sira.
Hvala vam.
poseti nutricionistu reci ce ti sta da radis