Kako da smršam?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
Mima93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 13, 2011 4:15 pm

Kako da smršam?

Post od Mima93 »

Potrebna mi je pomoć. Preko zime sam se ugojila skoro 5 kilograma,a bliži se leto...a ja nikako da ih skinem. :(
Već poslednjih mesec dana jedem samo salate,počela sam svaki dan da idem u teretanu,još vikendom trčim...iscrpljena sam,a kilogrami još tu. :/

Dakle pošto mi je ishrana uredu,koje vežbe mi preporučujete za mršavljenje?
Hvala,unapred.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Kako da smršam?

Post od Cat »

Prvo, prestani da jedeš samo salate. Treba da jedeš manje ali ako jedeš premalo metabolizam ti se usporava i dobićeš suprotan efekat. Izbaci slatkiše, ograniči voće i skrob (običan hleb izbaci, jedi integralne žitarice). Ubaci proteine - belo meso, jaja, ribu, posni sir. Jedi 4 puta dnevno, manje obroke.

Drugo, ako radiš sa tegovima u teretani dovoljna su ti tri treninga nedeljno, mišićima je potrebno vreme da se oporave. Možeš da trčiš ostalim danima, kombinuj sa vožnjom bicikla, rolera, biće ti zanimljivije.
lil' jana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 11, 2011 9:05 am

Post od lil' jana »

ja isto imam taj problem.. treba da smršam 5 do 7 kg, a nikako mi ne ide..probala sam zimus baš to što ste rekli mimi, i skiunala sam 4 kg za mesec dana :) pola gotovo, super..al neeee, i dalje sam kontrlilsano jela, i i dalje sam vežbala..al jednostavno nzm kako su se kg vratili :((( ne skoz, al 2,3/4.
..a kod mene je problem što sam nekoliko god u nazad drastično smršala i tad mi se smanjio željudac, a ubrzo mi je ustanovljena i hipotrioza(nisam proveravala ranije, moguće je da je prisutan od rođenja, al ne verjuem)...na moju visinu od 136 cm sam imala 47 kg..i morala sam da se ugojim iz med razloga (nestanak mestracije, zaustavljanje rasta u visinu...)i tad sa dobila nekih 3, 4 kg, što je za mene idealna težina...al posle toga konstanno sam pazila na ishranu i bavila se nekim lakšim fizičkim aktvinostima (street dance mi je hobi, a ne toliko redovno, al dosta često radim i vežbe snage) al jednostavno se stalno gojim po malo..i sad imam 60 kg ...
to nije uopšte nešto veliko da treba da smršam, al ja nmg ni to malo.. :(
* pored hipotrioze, problem je što imam i ooooogroman koplex, i to postaje sve teže..čak sam planirala da odem kod psihologa zbog toga..jer to više nije ono klasično 'joj, debela sam' kod devojka, nego se jedva suzdržavam da ne zaplačem kad se vidim u ogledalu
Anita.dok
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 30, 2011 4:08 pm

Post od Anita.dok »

nemojte mnogo da se brinete oko kilaze jer sam juce shvtila da momci ne vole mrsave cure......ja sam se trudila da budem bas twigi i uspela sam sa 158 cm imam 49-50 kg.....ali upoznala sam jednog momka i znate sta mu se nije svidelo-mrsava sam za njegov ukus......kad mi je to rekao,bas je bilo ponizenje :cry: ......trazi da se ugojim minimum 5-10 kg......
tako da devojke,momci vole malo punije,ako smrsate tek cete biti nezadovoljne.....
pozz :D
Odgovori