Sočiva VS Naočare
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Sočiva VS Naočare
Imam dilemu.Nosim naočare,dioptrija mi je na oba oka -1,25, znači ne vidim na daleko!!!Da li da uzmem sočiva ili ne?Nerviraju me naočare i mada mi mnogi kažu da mi dobro stoje, ja bih ipak uzeo sočiva.Sad jedino što ja ne znam koliko koštaju sočiva i koliko su udobno za nošenje???
Sve je to individualno!
I naočare i sočiva imaju svoje prednosti i nedostatke.
Sa sočivima bolje vidiš, ali su komplokovanija za nošenje...
Takodje, postoji više vrsta sočiva.
Cene su (koliko-toliko) pristupačne!
Posavetuj se sa lekarom (da li ti preporučuje da nosiš sočiva i koja), a i razmisli sam (neko može da nosi sočiva, a neko ne...) da li je jedini razlog da naočare zameniš sočivima estetske prirode...
Toliko za sad, ako te zanima još nešto (konkretno) pitaj.
I naočare i sočiva imaju svoje prednosti i nedostatke.
Sa sočivima bolje vidiš, ali su komplokovanija za nošenje...

Takodje, postoji više vrsta sočiva.
Cene su (koliko-toliko) pristupačne!
Posavetuj se sa lekarom (da li ti preporučuje da nosiš sočiva i koja), a i razmisli sam (neko može da nosi sočiva, a neko ne...) da li je jedini razlog da naočare zameniš sočivima estetske prirode...

Toliko za sad, ako te zanima još nešto (konkretno) pitaj.

"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
Ja na levom oku imam -0.75 a na desnom -1.50 i nosim meka sociva. Nosim ih vec trecu godinu i nisam imao nikakve probleme. Naocare vise nikad ne bih nosio jer su sociva neuporedivo komfornija. Potrebno je samo dva minuta da ih stavim i isto toliko da ih skinem. Jedino je bilo malo teze prve godine posto se pocetnicima daju malo deblja sociva koja se menjaju na godinu dana i ona hoce ponekad malo da zuljaju. Sada nosim tanja koja menjam na svakih 3 meseca i fenomenalna su.
Cene je oko 110e godisnje u oba slucaja(tu sam uracunao sociva i rastvor za ciscenje).
Cene je oko 110e godisnje u oba slucaja(tu sam uracunao sociva i rastvor za ciscenje).
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 11:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
1
imamo potpuno istu dioptriju...ja licno imam i naocare i sociva ..plus sociva u boji sa dioptrijom..sta znam kako kad ...nekad me mrzi ujutru da stavljam sociva ili imam ponekad blagi pritisak od njih u ocima ..osecam nelagodu....opet naocare koristim u kuci kad skinem sociva ....naravno .....ma svejedno....
sto je mnogo mnogo je
Najiskrenije ti preporucujem sociva! Imala sam istu dilemu kao i ti, ali onog trenutka kada sam ih stavila, vise nisam ni razmisljala o naocarima. Rekli su mi da ce navodno biti potrebno vreme da se priviknem, da prvih dana zuljaju itd.. Medjutim, to uopste nije tacno, apsolutno nista se ne oseca, ne zulja, cak ni prvi put kad ih stavis. Jedan par kosta 800 din i nosi se dva meseca, s tim sto se obicno kupuje tri para za sest meseci. Plus tecnost koja kosta oko 800 din i mozes da je koristis 3 meseca, mada sam ja u apoteci nasla tecnost koju proizvodi pharma i kosta 433 din. Zove se lens care i jako je dobra. Ako si iz Beograda idi u medioptik, pregled je besplatan i ne zakazuje se. Nalazi se u Bulevaru kralja Aleksandra 87, a evo ti i telefon 403-992.