Infekcija rane nakon hirurske intervencije apendiksa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
markomaric98
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2018 1:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Infekcija rane nakon hirurske intervencije apendiksa

Post od markomaric98 »

Dobar dan,
Operisan sam 18. Avgusta i odstranjen mi je apendiks.
Nakon operacije u bolnici sam ostao nepuna 2 dana. Na otpusnoj listi nisu bili prepisani nikakvi antibiotici i nakon cetvrtog postoperativnog dana, odnosno 2 dana nakon sto sam pusten kuci dobio sam temperaturu i imao sam veoma jake bolove i nisam mogao da ustanem, dok mi je samo dan ranije bilo dobro i cak sam setao i nisam osecao veliki bol. Verujem da je to jer su antibiotici prestali sa dejstvom nakon 48h. Cim sam video da imam temperaturu otisao sam u urgentni gde mi je hirurg "na zivo" otvorio ranu i otkrio apsces (gnojnu kolekciju) ispod sava, nakon cega sam ponovo pusten kuci sa prepisanim antibioticima. Medjutim bol i posle toga nije prestajao stavise se pogorsao. Otisao sam ponovo nakon 2 dana i uz pomoc ct aparata otkrivena je jos jedna gnojna kolekcija ispod misicne facije, te je ponovljena gore navedena radnja i stavljena su 2 rebrasta drena. Rana je otvorena sve do sada i sada je sve u redu i rana polako zarasta. Moje pitanje je da li je do toga dovelo lekarska nepaznja sto se tice neprepisanih antibiotika, greskom pri hirurskom zahvatu ili je to samo normalna pojava nevezana za lekarsku gresku?
Hvala unapred!
Srdacno,
Marko.
markomaric98
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2018 1:21 pm

Re: Infekcija rane nakon hirurske intervencije apendiksa

Post od markomaric98 »

Da dodam jos da je hirurg koga necu da imenujem vec privodjen i hapsen.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Сигурно није пазио док те оперисао, али како да се то докаже? Тешко би у Србији доказао његову кривицу и да ти је извадио бубрег уместо цревуљка. ЈБГ
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Post od chipsi »

To je kod "doktora" danas postalo normalno jer dosta njih su propusteni preko veze sa fakulteta na radno mestu, a oni koji nesto znaju i koji su jos ostali u Srbiji moraju da se "podmazu" kako bi sve bilo kako treba, mada ni tad nije sigurno.
Odgovori