idiopatska neuropatija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
idiopatska neuropatija
dijagnostikovana mi je aksonska idiopatska neuropatija ,umerenog do teskog stepena sa svim poznatim simptomima,trnjenje,stezanje"osecaj carapa"preosetljivost ili neosetljivost,izuzetno hladne noge od kolena na dole.Sve analize su uredne,nemam secer,nemam ukljestenje ni jednog nerva,rezultati su odlichni a tegobe velike.Pio sam Alfa lipoinsku kiselinu(600mg) dnevno,B-komplekse bez efekta.Da li vredi i dalje tragati za "uzrokom" ili prepustiti bolest prirodnom toku?Unapred zahvalan
Re: idiopatska neuropatija
Postovani,
bolujem od neuropatije sitnih vlakana, tragajuci za uzrokom sam uradila sve moguce testove i preglede, potrosila puno vremena i brdo para i nisam otkrila nista, svi nalazi su u redu.
Od preporucenih lekova nije pomoglo nista, a nuspojave istih samo jos otezavaju da se nosim sa simptomima neuropatije. Meni je nakrartko pomogao Berlithion, prvo u infuzijama, a posle u tabletama, plus Milgamma, boljitak je trajao nekoliko meseci, a sad sa ovim hladnim vremenom pojavili su se i dobro poznati stari simptomi.
bolujem od neuropatije sitnih vlakana, tragajuci za uzrokom sam uradila sve moguce testove i preglede, potrosila puno vremena i brdo para i nisam otkrila nista, svi nalazi su u redu.
Od preporucenih lekova nije pomoglo nista, a nuspojave istih samo jos otezavaju da se nosim sa simptomima neuropatije. Meni je nakrartko pomogao Berlithion, prvo u infuzijama, a posle u tabletama, plus Milgamma, boljitak je trajao nekoliko meseci, a sad sa ovim hladnim vremenom pojavili su se i dobro poznati stari simptomi.
Re: idiopatska neuropatija
Hvala Eliza,ustvari ste mi pomogli jer ne moram vise da se nadam ozdravljenju.Ne znam koliko traje proces od kad senzorne smetnje predju u motorne,odn kad pocnu problemi sa hodanjem ali vreme ce pokazati.Ocigledno da u idiopatskoj neuropatiji nema "nazad" nego samo "napred" uz malo kochenja.Pozdrav