Hronična opstruktivna bolest pluća-Molim vas za brz odgovor!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
MARKOOC92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 12:31 pm

Hronična opstruktivna bolest pluća-Molim vas za brz odgovor!

Post od MARKOOC92 »

Moj otac je 46. godište, iz Pančeva. Ima problem sa plucima skoro 3 godine a uz to je i pušač.
Od lekova koristi: Berodual, Spiriva 18 i Durofilin međutim njemu nije bolje. Krvna slika mu je dobra, Na snimku pluća se ne vidi ništa znažčajno, EKG je takođe uredu - Tako je doktorka specijalista rekla.
Može li mi neko dati savet šta da radim, kako da mu ublažim tegobe i koja metoda je dobra za odvikavanje od pušenja? Da li da kupuje neke čajeve i koje? Neki preparat da mu ublaži tegobe? Vredi li dati pare i otići na pregled na VMA ?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Hronična opstruktivna bolest pluća-Molim vas za brz odgovor!

Post od Dejanbg »

Ne znam šta bi se postiglo pregledom na VMA...

Jako je važno da ostavi pušenje, ima mnogo metoda, lekovi, injekcije, implanti, i ostale stvari, nebitno, jako je važno da prestane.

Neka se čuva od infekcija, izbegava mase ljudi u sezonama infekcija, nek izbegava alergene ako je alergičan na nešto, kada su uslovi dobri neka što više šeta, važno je da se ne usedi. Naravno kada je smog i sl. nek sedi u kući. Ne znam kakvo je okruženje gde živi ali ako ima vlage treba poraditi na tom problemu...

To su ovako opšti saveti, što se konkretnije terapije tiče to treba da odlučuje pulmolog koji ga vodi.
Odgovori