Homosexualizam-bolest ili ne?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Zaključana tema
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Jasta da postoji!U ovoj zemlji svi moraju da imaju jednaka prava!
Jasta!!!
Parade ce biti, pederi ce ponovo dobiti po labrnji pa ce opet biri mirni par godina, pa ce sve redje i redje pokusavati
Pederi u Srbiji ne mogu proci a to ce se ponovo pokazati uskoro
Dripcu jedan pogani, sram te bilo!!! :evil: :evil: :evil: Dodji na paradu, pa cu se licno postarati da TI dobijes po labrnji ako dirnes nekoga. Al' ce pendreci da rade... Pa za ovo sto si izjavio treba da ides u zatvor. I ici ces ako se zakon bude postovao...
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

-sve koji su protiv parade treba lincovati i proglasiti zaostalim i staromodnim(toliko su staromodni da se nekima prevrce stomak) ,a to se opet suprotstavlja onom sto neki tvrde-svako ima pravo na svoje misljenje ali ispada da ,ako je to misljenje drugacije ,onda taj ne sme ni da misli i zasluzuje prezir
-od homosexualizma ,vecina se slozila,postoje mnogo kompleksnija i teza pitanja koja se trebaju resavati u ovoj zemlji ali sta sad,homosexualci moraju da izbiju u prvi plan jer su,zaboga,oni zapravo najugrozeniji

Svako ima pravo da misli sta hoce, ali ako to misljenje iznosi i njime ugrozava necija prava (poziva na mrznju), onda odgovara i zakonu i moralu...

Sa problemom diskriminacije sa kojim se srecu homoseksualci, srecu se i zene, Romi, invalidi, MNRO i jos neke ugrozene kategorije. I bez resavanja pitanja ugrozenosti jedne grupacije gradjana Srbije, ne mogu se resavati ni pitanja vezana za ostale grupacije... Ljudska prava se ne mogu odnositi samo konkretno na prava homoseksualaca ili zena, vec na prava svih gradjana ove zemlje. I isao bih cak dotle, da smatram da je duznost (ne samo pravo, vec DUZNOST) svih (ALI SVIH) ugrozenih kategorija stanovnistva da institucije i gradjane upoznaju sa svojim problemima. Tek kada se drustvo bude kretalo u pravcu resavanja problema SVIH kategorija stanovnistva (ne samo homoseksualaca ili roma ili zena...), kretace se napred. Cilj odgovora na pitanje "Koja prava treba da imaju homoseksualci??", je zapravo odgovor na pitanje "Koja prava treba da ima svaki gradjanin ove zemlje koji postuje zakon?".
Cogito ergo doleo....
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

sludjena mama napisao:
isidora napisao:
sunny_n napisao:Ne vidim zaista nijedan razlog da se prava heteroseksualnih i homoseksualnih parova ne izjednace pod uslovom da homoseksualnost ne shvatamo kao devijaciju. Ne znam samo kome to moze da smeta i zasto, otkuda toliki strah, od cega??? :o
Ni ja ne vidim, ali mi smo u mnogo maloj manjini... :-? U vecini su oni koji kao i "dveri" i "obraz" i "1389" i ostali smatraju da svako ko je razlicit treba da ne postoji...
da vidim i ovo ,tj da pokusam da razumem:
dakle -homosexualci imaju pravo da traze svoja zakonska prava ,mali broj ljudi ih podrzava-dakle to je normalno posto svako ima pravo na svoje misljenje
s druge strane-veca vecina misli da parada,CITAJTE PA RA DA -DAKLE PARADA , nije potrebna-i odmah s e svrstavaju u neonaciste,pristalice pokreta "obraz","Srpskih dveri", ....i ostatlih organizacija!Naravno,oni nemaju pravo na svoje misljenje!Posto su staromodni,zaostali,nisu okrenuti zapadu(ne znam samo dal da s e okrenem guzom prema njima ili ce da me gledaju u oci :lol: )

Eto,takvo je srpsko,demokratsko razmisljanje!!!Ma demokratska zemlja,do ja..!!!!! :lol: :lol: :lol:
Prestani da ucitavas i karikiras! Nije mi jasno uopste zasto to cinis. Niko nije svrstao ljude koji ne podrzavaju paradu u neonaciste, to si ucinila ti. Sram te bilo! Degutantno mi je uopste da ucestvujem u ovakvoj raspravi - mnogo teskih reci, mrznje i prostakluka! Trebalo bi da se stidis, ali takvi poput tebe za stid ne znaju, vec bi da se obracunaju sa neistomisljenicima psovkama, lopatama i pesnicama! Pa vidis, ja jos uvek ne smatram da smo demokratsko drustvo, ali se nadam da cemo jednog dana postati. U takvom drustvu moraju biti zagarantovana ljudska prava!!! Tada ce se huligani naci iza resetaka.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

sunny_n napisao:
Prestani da ucitavas i karikiras! Nije mi jasno uopste zasto to cinis. Niko nije svrstao ljude koji ne podrzavaju paradu u neonaciste, to si ucinila ti. Sram te bilo! Degutantno mi je uopste da ucestvujem u ovakvoj raspravi - mnogo teskih reci, mrznje i prostakluka! Trebalo bi da se stidis, ali takvi poput tebe za stid ne znaju, vec bi da se obracunaju sa neistomisljenicima psovkama, lopatama i pesnicama! Pa vidis, ja jos uvek ne smatram da smo demokratsko drustvo, ali se nadam da cemo jednog dana postati. U takvom drustvu moraju biti zagarantovana ljudska prava!!! Tada ce se huligani naci iza resetaka.
dokaz ili "zapamti sta pricas pa onda vredjaj"
Ukoliko neko siri nacionalnu, versku ili rasnu netrpeljivost, ukoliko siri mrznju medju ljudima, to nije mali problem! Takve organizacije bi trebalo zabraniti!
Gde si ti ovde ,zapravo, uporedila one koji su protiv parade sa neonacistima ili nekim slicnim organizacijama!Ko ovde siri mrznju i vredja!?

Ko sad ne zna za stid?Ja!?Zato sto sam protiv parade!Ma,daj!!!
Stara krilatica: "Kad ostanes bez argumenata -vredjaj protivnika!"

No,eto,"putuj Evropo,nemoj vise cekati na nas...."[/quote]
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

peniko napisao: Svako ima pravo da misli sta hoce, ali ako to misljenje iznosi i njime ugrozava necija prava (poziva na mrznju), onda odgovara i zakonu i moralu...

Sa problemom diskriminacije sa kojim se srecu homoseksualci, srecu se i zene, Romi, invalidi, MNRO i jos neke ugrozene kategorije. I bez resavanja pitanja ugrozenosti jedne grupacije gradjana Srbije, ne mogu se resavati ni pitanja vezana za ostale grupacije... Ljudska prava se ne mogu odnositi samo konkretno na prava homoseksualaca ili zena, vec na prava svih gradjana ove zemlje. I isao bih cak dotle, da smatram da je duznost (ne samo pravo, vec DUZNOST) svih (ALI SVIH) ugrozenih kategorija stanovnistva da institucije i gradjane upoznaju sa svojim problemima. Tek kada se drustvo bude kretalo u pravcu resavanja problema SVIH kategorija stanovnistva (ne samo homoseksualaca ili roma ili zena...), kretace se napred. Cilj odgovora na pitanje "Koja prava treba da imaju homoseksualci??", je zapravo odgovor na pitanje "Koja prava treba da ima svaki gradjanin ove zemlje koji postuje zakon?".

Naravno!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

Ajmo svi da se zamislimo pred ovim

preuzeto sa drugog foruma a tako dobro moze posluziti i ovde

`````````````````````````````````````````````````````````
Da li smo rasisti?

Ne naravno, odgovorice svaka od nas. Ja sam tolerantna, civilizovana osoba a rasista nisam ni u kom slucaju, pu pu, daleko bilo, zar ne. A da li je bas tako?

Hajde odgovorite mi na par pitanja koja je meni postavila moja cerka.

Da li bi se kupala u istom bazenu sa Ciganima?

Zasto se hvalis da si dozvolila da te poljubi Cigance, sta je tu posebno?

Zasto si prihvatila da odes u goste u cigansku kucu a onda trazis ko ce da krene s tobom da te prati?

I stidim se sto sam se dovela u situaciju da moje dete prepozna moj rasizam za koji sam mislila da ne postoji. Dobra vest je da sam ga prepoznala i da cu znati da se borim da budem bolja osoba. Losa vest je da ga vecina nas ne prepoznaje i da se uljuljkuje u samoiluzije o sebi (nama, celom drustvu). Jer nepobitna je cinjenica da smo i kao drustvo i kao pojedinci veoma netolerantni prema razlicitostima bilo koje vrste, od boje koze i veroispovesti do seksualne orjentacije, sve kao nisam ja ali dalje od mene molim vas. Naravno da je tome mnogo doprinela dugogodisnja izolacija i siromastvo, ali moramo da se borimo svako sa sobom pre svega, a drustvo kao celina organizovano i permanentno da probleme i ogranicenja koja imamo prevazilazimo. A kada problem uvidis na pola si puta do resenja. Hvala Bogu svedok sam da se mnogo toga promenilo nabolje u zadnjh dvadesetak godina, ali moze se jos mnogo vise. Obrazovanje, obrazovanje, obrazovanje! Bice nam mnogo bolje.

Pa onda nece biti mesta za pitanja sa pocetka.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

THE END
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

sludjena mama napisao:
isidora napisao:
sunny_n napisao:Ne vidim zaista nijedan razlog da se prava heteroseksualnih i homoseksualnih parova ne izjednace pod uslovom da homoseksualnost ne shvatamo kao devijaciju. Ne znam samo kome to moze da smeta i zasto, otkuda toliki strah, od cega??? :o
Ni ja ne vidim, ali mi smo u mnogo maloj manjini... :-? U vecini su oni koji kao i "dveri" i "obraz" i "1389" i ostali smatraju da svako ko je razlicit treba da ne postoji...
da vidim i ovo ,tj da pokusam da razumem:
dakle -homosexualci imaju pravo da traze svoja zakonska prava ,mali broj ljudi ih podrzava-dakle to je normalno posto svako ima pravo na svoje misljenje
s druge strane-veca vecina misli da parada,CITAJTE PA RA DA -DAKLE PARADA , nije potrebna-i odmah s e svrstavaju u neonaciste,pristalice pokreta "obraz","Srpskih dveri", ....i ostatlih organizacija!Naravno,oni nemaju pravo na svoje misljenje!Posto su staromodni,zaostali,nisu okrenuti zapadu(ne znam samo dal da s e okrenem guzom prema njima ili ce da me gledaju u oci :lol: )

Eto,takvo je srpsko,demokratsko razmisljanje!!!Ma demokratska zemlja,do ja..!!!!! :lol: :lol: :lol:
Evo, citiricu ponovo tvoje prostakluke! Treba li da podvucem? Nemam nameru! A to sto se tice zapada i Evrope... Pa potpuno mi je jasno sto tako razmisljas, i ne samo ti! Ksenofobija se uvukla u kosti posle svih ovih ratova, kriza i nemastine. I opet, kao da to nekim strukturama odgovara, jer mogu itekako dobro da manipulisu masama zarad licnih interesa. Prosto, ide im na ruku ljudska glupost i ogranicenost!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

sunny_n napisao:
Evo, citiricu ponovo tvoje prostakluke! Treba li da podvucem? Nemam nameru! A to sto se tice zapada i Evrope... Pa potpuno mi je jasno sto tako razmisljas, i ne samo ti! Ksenofobija se uvukla u kosti posle svih ovih ratova, kriza i nemastine. I opet, kao da to nekim strukturama odgovara, jer mogu itekako dobro da manipulisu masama zarad licnih interesa. Prosto, ide im na ruku ljudska glupost i ogranicenost!

Ko je prost?Ti ili ja?Pitam ponovo,posto ti koristis izraze koje ja nikada nisam upotrebila ni za koga!
ma daj,nema razlike u tome da li neko koristi rec "guza" ili koristi reci kao sto su " Trebalo bi da se stidis, ali takvi poput tebe za stid ne znaju, vec bi da se obracunaju sa neistomisljenicima psovkama, lopatama i pesnicama!"

Ovo sto si ti rekla je izvrtanje mojih reci i cinjenica !Ili samo nisi citala kao i pojedine ,sve sto sam rekla!Ma i nema puno z acitanje,vrtim s eoko istog PARADA NE AKO ONI PRAVE PARADE PONOSA AJMO ONDA SVI MI KOJI SMO UGROZENI

Shvatila?Cisto sumnjam!
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

Ne bih se slozila da nema razlike, a uostalom, smatram da nemam s kim da polemisem, jer sa prostacima moras biti prostak da bi im objasnio neke stvari, a ja to ne zelim! Licno, volela bih da se ta parada u Beogradu dogodi, i dalje cu podrzavati homoseksualce u borbi za svoja prava kao i sve one koji osecaju da su im elementarna ljudska prava ugrozena! :)
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

sludjena mama napisao: -hetero i homosexualci moraju biti izjednacenih gradjanskih prava
Ovo je najvaznije i kada se ispostuje nece biti vise razloga za paradu.
Svi gradjani ove zemlje moraju imati ista prava ili ovo nije gradjansko i demokratsko drustvo.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

sunny_n napisao: sa prostacima moras biti prostak da bi im objasnio neke stvari, a ja to ne zelim! :)
:lol: :lol: :lol: Ma,kultura ti na usi izlazi!!!! :lol:
i dalje cu podrzavati homoseksualce u borbi za svoja prava kao i sve one koji osecaju da su im elementarna ljudska prava ugrozena!
I sad,gde se mimoilazimo?Govoris isto sto i ja samo sto uz to imas i neodoljivu potrebu da vredjas! Bas prosto! :lol:
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

Hajde da prekinemo ovu glupavu diskusiju! Mislim da je iz prethodnih postova svakome jasno da ne mislimo isto, pa ne bih da ponavljam. Izvini ukoliko se osecas uvredjeno, nije mi to bila namera.
Jocak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 27, 2009 7:21 pm
Kontakt:

Post od Jocak »

Peniko:
Dripcu jedan pogani, sram te bilo!!! Dodji na paradu, pa cu se licno postarati da TI dobijes po labrnji ako dirnes nekoga. Al' ce pendreci da rade... Pa za ovo sto si izjavio treba da ides u zatvor. I ici ces ako se zakon bude postovao...
sta je bilo pre pedercicu, prpa pred paradu a? :lol: :lol:
hoces da se nadjemo mozda malo ranije pa da se licno postaras za mene? ako ti nesto nije jasno javi mi se preko privatne poruke pa mozemo da raspravimo to u 4 oka i pre parade.
sto se tice nastrane pederske parade, ona ce se odrzati kao sto sam rekao ali ce ponovo pederi dobiti batine ali ne zato sto sam ja to rekao ili zato sto ja to volim, vece zato sto ce doci more navijaca, more i more drugih ljudi (samo navijaaca ce biti nekoliko hiljada, a to znam iz prve ruke) a policija i sama ne voli pedere i najradije bi ih sama isprebijala ali ovako ce blago reagovati isto kao i prosle godine.
ja kazem zbog pedera, bolje je da ne prave tu paradu, za njihovo dobro, inace ce da strada labrnja opet :lol:
nazalost na tezi nacin moraju da shvate da parade tog tipa u SRBIJI NE MOGU PROCI.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Dupla...
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

sta je bilo pre pedercicu, prpa pred paradu a?
Djubre pogano!!!
hoces da se nadjemo mozda malo ranije pa da se licno postaras za mene? ako ti nesto nije jasno javi mi se preko privatne poruke pa mozemo da raspravimo to u 4 oka i pre parade.
Nemam sta ja sa tobom da raspravljam, buduci da spadas u sam talog ovog drustva, a takvima se ne bavim. A to sto imam da raspravim, na ovaj ili onaj nacin cu raspraviti na samoj paradi ponosa i covecnosti.
sto se tice nastrane pederske parade
Ovako mozes samo sa roditeljima da pricas, buduci da te nisu vaspitali kako treba...
ona ce se odrzati kao sto sam rekao ali ce ponovo pederi dobiti batine ali ne zato sto sam ja to rekao ili zato sto ja to volim, vece zato sto ce doci more navijaca, more i more drugih ljudi (samo navijaaca ce biti nekoliko hiljada, a to znam iz prve ruke) a policija i sama ne voli pedere i najradije bi ih sama isprebijala ali ovako ce blago reagovati isto kao i prosle godine.
Policija ce izvrsavati naredjenja bez obzira sta voli ili ne (u suprotnom se ostaje bez posla) i one koji krse zakon ce prvo polupati na licu mesta, pa smestiti u zatvor (samo ce policajaca biti nekoliko hiljada, a to znam iz prve ruke :))
ja kazem zbog pedera, bolje je da ne prave tu paradu, za njihovo dobro, inace ce da strada labrnja opet
nazalost na tezi nacin moraju da shvate da parade tog tipa u SRBIJI NE MOGU PROCI.
U tom slucaju ce stradati jos neke labrnje. U Srbiji mogu proci i proci ce svi koji se boje za svoja prava i ne ugrozavaju nikoga drugog, kao i u svakoj civilizovanoj zemlji (kakva ce Srbija postati jednog dana). Oni koji pozivaju na mrznju ce po zakonu ici u zatvor i to je to...
Cogito ergo doleo....
Zaključana tema