U Groningenu sam proveo godinu dana kao student a zahvaljujuci dobroj materijalnoj situaciju vise puta sam precesljao i celu Evropu.
Takodje, samo ne u Groningenu, vec u Utrehtu. I vrlo znam o cemu pricam kad pricam o Holandiji. Tamo se ide u zatvor zbog diskriminacije (govor mrznje, organizovanje radi raspirivanje verske, rasne, nacionalne i seksualne netolerancije, etc.)
Sto se same parade tice, nije mi jasno o kakvim zakonima za pedere pricas? Da li cu onda ja, kao heteroseksualac, morati da se izborim za iste takve zakone, da paradiram i vodim devojku sa sobom, jer cu biti diskriminisan i potisnut zbog homoseksualnih zakona?
O zakonima sam objasnio u jednom podugackom postu gore, pa ne bih ponovo. Ti kao heteroseksualac, vec uveliko upraznjavas prava za koja se LGBT populacija bori. To nije borba za posebna, vec JEDNAKA prava.
Druga stvar, homoseksualci u ovoj zemlji svesno provociraju ekstremne grupe (navijace, nacionalisticke organizacije), crkvu, celokupno drustvo.
Sta treba da rade, da cute i trpe dok ih neko gazi???
jedino se mogu uzdati u policiju koja ce ih vrlo izvesno braniti, i dok ce oni proci neozledjeno, mnogi ce proci sa razbijenim glavama, rebrima, polomljenih ruku.
Ali, eto, ako je to cena njihove parade... Njima na cast
pa onaj ko na taj nacin krsi zakon i ljudska prava garantovana ustavom i treba da ocekuje razbijenu glavu... Znaci ti ne pravdas ucesnike parade, koji se bore za prava, a pravdas one koji dolaze da ih biju??? Ko nece da popije pendrekom po glavi neka ne dolazi da bije homoseksualce koji su se okupili u skladu sa ustavom.
nose majice Kosovo je sused Srbije
sto je nazalost cinjenicno stanje, ali 80% ljudi se pravi coravo... I ne nose oni, vec neke druge organizacije poput Moje Inicijative, Inicijative Mladih za Ljudska Prava...
Oni se bore protiv diskriminacije, bore se za ono sto je vama vec dozvoljeno, samo zato sto ste beli, muskarac, ili hetero...
A sta da ste rodjeni sa invaliditetom, pa da niko nece da vas zaposli jer sumnja da ste sposobni da radite iako vi znate da jeste...
Ili da ste Rom, pa da nece da Vas zaposle jer ste Rom...
Ili da ste zena, pa da imate manju sansu samo zato sto ste zena...
Ili da ste gej, pa se plase da cete sve da ih silujete s ledja, cim prestanu da Vas streljaju pogledom...
100% se slazem. Svako treba da se izbori za izjednacavanje. I smatram da uspeh jedne kategorije diskriminisanih, zapravo predstavlja jedan korak za sve diskriminisane kategorije. I svi ugrozeni treba da izadju na ulicu da se bore za svoja prava, kada im vec institucije ove zemlje nisu priustila ista.
zene(a medju njima i ja) ne prave parade,javne proteste i skupove
I TU JE TVOJA GRESKA

Znaci, oni cija su prava ugrozena, TREBA DA SE BORE ZA ISTA, kako bi pomogli ovom drustvu da prihvati razlicitost. I ako uocis da u tvojoj firmi vazi ono pravilo da su zene na istom radnom mestu 20% manje placene, treba da reagujes, a ako se svi ogluse o to, ti treba da radis 20% manje. U Grckoj je to uspelo...
zasto bas pred univerzijadu,u vreme kad ce pola Evrope doci u Srbiju?
Parada je 23. Avgusta... Mislim da ce objaviti za koji dan... Dakle, posle Univerzijade.
Shalim se,odoh da organizujem i ja paradu zena,pa i mi smo ugrozene!
Prosle nedelje sam bila na razgovor za posao u struci (sada radim nesto totalno nevezano za struku) !Pitali su me za bracni status,pitali imam li dece,koliko imaju godina i rekli da ce da mi jave sta su odlucili!Znate li sta mi je jedna 'dobra dusa' iz uprave rekla,evo citiracu "deca su ti jos mala,kome treba radnik koji ce stalno odsustvovati sa posla zbog gripova,boginja,padova,tuce u vrticu....."!!!
Pa tu bih razbijao glave

Jbt, tacno da covek kada ide na razgovor za posao veze diktofon za sebe, pa da takve stvari pusti u medije (buduci da institucije reaguju samo kad cuju nesto na tv-u). Eto teme za Insajder

Cogito ergo doleo....