Hepatit b

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
sharki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 11:56 pm

Hepatit b

Post od sharki »

Zdravo svima na ovom forumu ,Inace ja sam iz makedonije i posle dogo citanja vasih postova odlucio sam da napisem nesto o mom hepatitisu zapravo za zatrazim odgovor od vas .
Prije 5 godina pri slucajnom analizom krvi otkriveni su mi visoki AST 98 i ALT 140 ,pod hitno sam otisao na infektivnoj klinici gde su mi napravleni markeri koji su pokazali sledece rezultate.

HBsAG - negativan

HBsAB ( ili anti HBs)- negativan

HBcAB (ili anti HBc)- pozitivan

HBeAG- negativan

HBeAB (ili anti HBe) pozitivan

Znaci ove analize sam dobio prvi put kad sam bio na klinici .i posle pet godina analize su potpuno iste a za ove pet godine napravio sam ih jos 4 puta .Znaci anti tela jos uvek nema ?

Problem je u tome sto i dan danas AST i ALT variraju u slucaju ako malo vise pojedem ili popijem neko gazarina pice ,inace alkohol ne pijem ,ako malo pripazim na hranu i pocnem da pijem caj koji mi sprema jedan travar transeminaze padaju na normalu.

Odgovor na ovo od lekara na klinici je sledeci ,Da sam nekad imao hep.b ali da ga je moj organizam sam odbacio bez ikakavih lekova ,ali da je napravio malu leziju na jetri i zato AST i ALT variraju .

Moram da napomenem da sam radio i HBV DNA test i to dva puta u roku od dve godina i u oba dva rezultata pise da nema tragova hepatita b.

Uradio sam markere za hep.c,sidu,brucelozu i svi su negativni .

Molio bih neko da mi neko odgovori kakvo je moje stanje i kako su oni ustanovili da imam leziju na jetri samo preko krvi jer biopsija nije mi radzena jer specijalista je rekao da nema potrebe jer na ultrazvuk jetre pokazuje samo malo grubiju strukturu i umereno zamascenje ,drugo je sve ok .

Postojili sansa da se ta lezija oporavi (izleci )i da li je moguce da se antitela nikad i ne stvore .Pozdrav cekam vas odgovor.
Odgovori