hemoroidni tromb-moze li se izbeci operacija?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Aleks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:12 pm

hemoroidni tromb-moze li se izbeci operacija?

Post od Aleks »

Molim ljude, koji imaju bilo profesionalnog, bilo licnog iskustva u lecenju hemoroidnog tromba da mi kazu postoji li mogucnost lecenja tog oboljenja medikamentima. Oboleli je muskarac, star 43 god., nepusac, sportski aktivan, po zanimanju programer. Napominjem da nikada nije imao, niti ima bilo kakve tegobe, kao sto su zatvor, bolovi, krvarenje iz anusa, i sl., kao i to da je hirurg - gastroenterolog, nakon pregleda, preporucio samo hirursku intervenciju.
Hvala.
Aleks
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Mozes li da opises detaljnije problem...
Aleks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:12 pm

Post od Aleks »

Boki napisao:Mozes li da opises detaljnije problem...
Problem izgleda ovako:
Pacijent je osetio 25.12."04. pod rukom tvrdu, okruglu izraslinu velicine cca. 7-9mm sa spoljasnje strane anusa.Nakon par dana javio se vec pomenutom lekaru,koji je uradio rektoskopiju, i utvrdio da se ista takva izraslina nalazi i u debelom crevu, na 2-3 cm od anusa.Dijagnoza koju je postavio je hemoroidni tromb,a napomenuo je da, ako se ne operisu, postoji mogucnost da se pojave u vecem broju. Covek je saslusao misljenje i jednog vaskularnog hirurga, koji je predlozio terapiju faktu i hepatrombin mascu i cepicima, i alfacet pilulama, medjutim, 10 dana, koliko vec koristi tu terapiju, stanje je isto.Ono sto mene brine jeste cinjenica da pacijent ne oseca bolove,niti bilo kakve druge tegobe,ima urednu stolicu,tako da ne postoji mogucnost uvida u eventualne promene u unutrasnjosti debelog creva bez lekarskog pregleda.Napominjem i to da bi pacijent probao i nesto od alternativne medicine, ukoliko postoje dokazani uspesni rezultati u lecenju ove bolesti.
Hvala na interesovanju.
Aleks
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Evo mog misljenja:

S obzirom da nema bolova ni iritacije evidentno uzrok ciste ne potice od eventualnih patogenih mikroorganizama ili ozlede pri zatvoru. To onda znaci da ta terapija lecenje sporije pomaze, a da se efikasnije leci operacijom. Ali ako pacijent ne oseca nikakve smetnje mozda ne bi trebalo ici na operaciju. Pozdravljam pacijenta sto je voljan da pokusa alternativno lecenje. Ipak za takvu vrstu problema ne znam sta bi tacno mogao pokusati. Savetujem pacijenta da pokusa da promeni ishranu sa nekom od dijeta. Dijeta nije adekvatna ako se imaju neke hronicne bolesti, ali posto je pacijent zdrav, dijeta moze pomoci, jer su istrazivanja pokazala da svodjenje mesa na minimum, unosenje vise povrca, zitarica i presne hrane dovodi do izlecenja tumora i nekih oblika raka. Naravno za detalje dijete ipak treba da se konsultuje nutricionst ili neko sa vise iskustva. Savetujem ipak da ako dijeta ili terapija drugog lekara ne dovede do rezultata da se razmisli ima li jos nekih drugih nacina pre operacije.
Pozdrav!
Odgovori