Molim vas odg. te mi
HELP
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
MilojeVacic
- Novi član

- Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:50 pm
HELP
Imam 13 godina.Visok sam 180 cm i tezak 65 kg.Razmisljao sam o odlasku u teretanu ali moji roditelji (kao i za sve ostale stvari) kazu da sam jos mali
Sta Vi mislite?Da li trebam da idem u teretanu???
Molim vas odg. te mi
Molim vas odg. te mi
Spirit18300
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: HELP
Teretana ne dolazi u obzir u tvojim godinama! Mozda zvuchim kao tvoji roditelji ali imash dovoljno godina da mozes da razmislish o svemu kako treba!
Pochni da treniras neki regularan sport, plivanje, kosharku, odbijku, neki borilachki sport, a za teretanom nema potrebe, mozes se samo unishtiti tako mlad!
Svako ko se bavi medicinim i razvojem koshtano zglobnog sistema ljudi ce ti reci istu stvar!
A ako neko tvoje drushtvo ide u teretanu ili se iz nekog (obichno glupog razloga) divis ljudima koji se bilduju onda moras sam da resis problem u svojoj glavi, poshto ti teratana nece doneti nishta pametno i dobro osim ako nije u cilju kondicionoj treninga u okviru profesionalnog sporta!
Pochni da treniras neki regularan sport, plivanje, kosharku, odbijku, neki borilachki sport, a za teretanom nema potrebe, mozes se samo unishtiti tako mlad!
Svako ko se bavi medicinim i razvojem koshtano zglobnog sistema ljudi ce ti reci istu stvar!
A ako neko tvoje drushtvo ide u teretanu ili se iz nekog (obichno glupog razloga) divis ljudima koji se bilduju onda moras sam da resis problem u svojoj glavi, poshto ti teratana nece doneti nishta pametno i dobro osim ako nije u cilju kondicionoj treninga u okviru profesionalnog sporta!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
MilojeVacic napisao:Imam 13 godina.Visok sam 180 cm i tezak 65 kg.Razmisljao sam o odlasku u teretanu ali moji roditelji (kao i za sve ostale stvari) kazu da sam jos maliSta Vi mislite?Da li trebam da idem u teretanu???
Molim vas odg. te mi
Poslušaj me molim te. Neidi ni slučajno u teretanu,jer se mom sinu kičma iskrivila i levo rame mu je sad niže od desnog i sve to izgleda katastrofa a sad mora da radi vežbe i redovno ide na kontrole.Veruj mi ima mnogo načina da se razviješ a i sad ti je rano da misliš o tome
Pozdrav
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
Obavezno sport i adekvatna ishrana bogata proteinima. Ne bi bilo loše da odeš na neki vanredni sistematski pregled ili da te pregleda fizijatar, naročito stanje kičme.MilojeVacic napisao:Imam 13 godina.Visok sam 180 cm i tezak 65 kg.Razmisljao sam o odlasku u teretanu ali moji roditelji (kao i za sve ostale stvari) kazu da sam jos maliSta Vi mislite?Da li trebam da idem u teretanu???
Molim vas odg. te mi
Relativno često se dešava u tvojim godinama posebno kod dečaka da zbog brzog rasta kostiju, a ne tako brzog razvitka ostatka organizma, naročito mišića, dolazi do različitih poremećaja u koštano-zglobnom sistemu. To ne treba zanemariti, jer ponekad mogu da ostanu trajne posledice.
-
MilojeVacic
- Novi član

- Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:50 pm
OK Hvala svima mnogo
Ali sam zaboravio da pitam da li bi mogao da idem da koristim one sprave za trbusnjake,trake za trcanje i sl. zapravo ja nisam ni mislio da se bildujem dizem tegove i sl.
Inace isao bih ja na plivanje ali u mom gradu (Pirotu) trebaju da izgrade bazen ove ili tek sledece godine.procitaosam da bi radovi trebali da pocnu
.Inace obozavam da plivam iveoma mi je zao sto jos uvek nemamo zatvoren bazen (imamo jedan otvoreni koji lici na jedno veliko jezero puno otpada
)
Ali sam zaboravio da pitam da li bi mogao da idem da koristim one sprave za trbusnjake,trake za trcanje i sl. zapravo ja nisam ni mislio da se bildujem dizem tegove i sl.
Inace isao bih ja na plivanje ali u mom gradu (Pirotu) trebaju da izgrade bazen ove ili tek sledece godine.procitaosam da bi radovi trebali da pocnu
Spirit18300
-
Cat
- Aktivan član

- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Možeš ali po meni je to bacanje para jer trbušnjake možeš da radiš i kod kuće. U teretani se dosta vežbi radi bez sprava, sa tegovima, dakle većina može da se radi i kod kuće ako je čovek motivisan. Radi trbušnjake, čučnjeve, sklekove...Dok je vreme lepo možeš da trčiš napolju, zdravije je sigurno, posle kad bude loše vreme jedna od alternativa za kondiciju je npr. konopac za preskakanje, nije skupo a ima efekta mada je još bolje da skupiš društvo pa da odete rekreativno na neki grupni sport.MilojeVacic napisao:OK Hvala svima mnogo
Dobra ishrana ti je osnov za sve, ako vežbaš a hraniš se nepravilno napravićeš više štete nego koristi. I bez vežbanja, pošto rasteš potrebno ti je dosta proteina jer oni grade mišiće - meso, mleko, jaja, mlečni proizvodi, pasulj. Što manje brze hrane.