Heliko bakterija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Heliko bakterija
Analizom krvi utvrdjeno je da imam heliko bakteriju.Dobio sam terapiju : Ospamox - 1000mg , Fromilid 500mg i Gastrolok , terapiju zavrsio ali sad mi je jos gore stalno imam jake bolove u zeludcu i mucninu . Molim za pomoc. Mileta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Re: Heliko bakterija
Jeste li radili gastroskopiju
nisam radio gastroskopiju
Math Worksheets
Worksheets are slowly becoming an important tool of learning for little children.
Creating a worksheet requires a lot of planning and research
Math Worksheets
Creating a worksheet requires a lot of planning and research
Math Worksheets
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Moj savjet vam je da uradite gastroskopiju,jer samo na osnovu nje ce te dobiti pravu sliku sta se desava sa zeludcom.
U medjuvremenu sam radio radioloski pregled i u izvestaju je sve u redu . zna li neko gde u Beogradu ima ispitivanje izdahom (zadahom) na heliko bakteriju da bih mogao da nastavim terapiju posto i dalje imam bol u zeludcu.
pozz
pozz
Moja supruga je radila test na Heliko bakteriju, iz krvi, i nađeno je da ima, rezultat je 35,21 Da li je to mnogo?
Meni je pre 2 godine ustanovljeno -helikobakter 8 puta vise od normalnog stanja i uzimao jednom terapiju i ponovio za 6 meseci analizu (iz krvi) i opet isto i ponovo terapija i stanje mi se pogorsalo al sad ne samo nadimanje i probavne smetnje kao ranije vec i opste stanje organizma-neki kolaps i ispitivanje svega i svacega al meni lose i na kraju kod neuropsihijatra i sad se vec 2 godine lecim na nervnoj bazi a na helikobakter ni ne obracam paznju niti moj gastroenterolog-a pronadjena mi je i upala debelog creva pa i to lecim.
MENI JE NAJVISE POMOGAO RANISAN pored bromazepama,eglonila i tritika.
Takodje pijem i Salazopirin za debelo crevo i stanje se dosta popravilo sa probavom osim sto imam los apetit al kilazu drzim.
MOJ SAVET JE DA NE UZIMATE ANTIBIOTSKU (TROJNU) terapiju ponovo-jer ti antibiotici su meni napravili haos.Pokusaj sa ranisanom i hranom da uskladis a onda ce i helikobakter doci na meru i naravno psihicko stanje--jer je to izuzetna podloga za heliko. samo takva.
SRECNO
MENI JE NAJVISE POMOGAO RANISAN pored bromazepama,eglonila i tritika.
Takodje pijem i Salazopirin za debelo crevo i stanje se dosta popravilo sa probavom osim sto imam los apetit al kilazu drzim.
MOJ SAVET JE DA NE UZIMATE ANTIBIOTSKU (TROJNU) terapiju ponovo-jer ti antibiotici su meni napravili haos.Pokusaj sa ranisanom i hranom da uskladis a onda ce i helikobakter doci na meru i naravno psihicko stanje--jer je to izuzetna podloga za heliko. samo takva.
SRECNO
Lekarka opšte prakse nam je na odmoru, pa čekamo da dođe, da odemo zajedno da se supruga posavetuje sa njom. Znam od ranije, kroz razgovor, da se za heliko bakteriju prepisuju antibiotici. Međutim, kako supruga ima i neke simptome gastritisa (a već čekamo lekarku da se vrati), preložio sam da pije čajeve. Od subote do danas (sreda), stanje se poboljšalo u tom smislu, što je stomak više ne boli, i što se oseća smireno. Od čajeva sam "smislio", tj. predložio na osnovu informacija sa Interneta, sledeće:
- Čaj od belog sleza - napravi ga prema uputustvu, i popije u toku dana obično jednu šolju, iz dva do tri gutljaja.
- Kuvam joj mešavinu čajeva - na litar proključale vode stavim po jednu filter vrećicu kamilice, nane, majčine dušice i kantariona.
Ovu sve pije, kako sam rekao, od subote, i već se javilo nekakvo (subjektivno) poboljšanje. Sačekaćemo još koji dan, pa možda proveriti ponovo.
Koliko često bi trebalo proveravati heliko bakteriju?
- Čaj od belog sleza - napravi ga prema uputustvu, i popije u toku dana obično jednu šolju, iz dva do tri gutljaja.
- Kuvam joj mešavinu čajeva - na litar proključale vode stavim po jednu filter vrećicu kamilice, nane, majčine dušice i kantariona.
Ovu sve pije, kako sam rekao, od subote, i već se javilo nekakvo (subjektivno) poboljšanje. Sačekaćemo još koji dan, pa možda proveriti ponovo.
Koliko često bi trebalo proveravati heliko bakteriju?
Da li u srbiji ima negde da se kupi kućni test na helicobacter?
nakon uzimanja terapije treba da prodje 6 meseci pa proveriti iz krvi-
medjutim-ja i dalje ne preporucujem tako jake antibiotike al ako je bas tako tesko pondosljivo onda sami odlucite-a dotle preporucujem ranisan i smanjiti nervozu ako je moguce bez lekova-kantarion je najbolji u tom slucaju
SRECNO
medjutim-ja i dalje ne preporucujem tako jake antibiotike al ako je bas tako tesko pondosljivo onda sami odlucite-a dotle preporucujem ranisan i smanjiti nervozu ako je moguce bez lekova-kantarion je najbolji u tom slucaju
SRECNO
Ne mora da prodje 6 meseci, sa antigen testom možeš da pratiš eradikaciju, to jest uklanjanje helikobaktera odmah po zavrsetku terapije. Ali to je samo u slucaju ANTIGEN testa. Antitela ostaju u organizmu jos dugo nakon uklanjanja bakterije, a antigeni nestaju zajedno sa bakterijom odmah. Mislim da je kod nas jedini antigen test onaj iz stolice.
Ja imam problem sa gastritisom godinama, dijagnoza refluksni ezofagitis kada sam imao oko 20 god. Ja sam od onih 10% koji nikada nisam imao helikobakter. Inace ga svi imaju, moze da se zaradi bilo kada bilo gde, pa se testiram bar jednom godisnje kucnim testom, jer vec imam problema, pa mi samo jos helikobakter fali.
Ja imam problem sa gastritisom godinama, dijagnoza refluksni ezofagitis kada sam imao oko 20 god. Ja sam od onih 10% koji nikada nisam imao helikobakter. Inace ga svi imaju, moze da se zaradi bilo kada bilo gde, pa se testiram bar jednom godisnje kucnim testom, jer vec imam problema, pa mi samo jos helikobakter fali.
Ashley,
molim te za informaciju gde moze da se uradi taj ANTIGEN test i koliko kosta (bar orjentaciono)? A gde kupujes taj test za kucnu upotrebu?
Takodje bih te zamolila da mi kazes da li i pre tih testova (kao pre ureaza testa) ne smes da pijes 14 dana ranisan i antibiotike da bi rezultati bili pouzdani?
Hvala unapred na odgovoru, hitno je!
molim te za informaciju gde moze da se uradi taj ANTIGEN test i koliko kosta (bar orjentaciono)? A gde kupujes taj test za kucnu upotrebu?
Takodje bih te zamolila da mi kazes da li i pre tih testova (kao pre ureaza testa) ne smes da pijes 14 dana ranisan i antibiotike da bi rezultati bili pouzdani?
Hvala unapred na odgovoru, hitno je!
Ja sam koristio "See Now" antigen test kod kuće. Kupio u apoteci. Cena je oko 1600 din. Čuo sam da ima i u nekim laboratorijama da se radi, ali ne znam gde. U principu možeš da ga radiš bilo kada, a preporučuje se da prođe dve nedelje od završetka terapije da bi se bilo sigurno da je bakterija uništena. Pretpostavljam da se 2 nedelje čeka da se vidi da li bakterija neće da se ponovo namnoži kad se prestane sa abtibioticima.