Molio bih za strucno misljenje ili bar savet!!!!
Utvrdjena mi je helicobacter iz krvi 8,00 IU/ml a pozitivno je sve iznad 1.10
Dugo sam se zalio na nadimanje stomaka i lakse probavne smetnje al odgovori lekara su bili
VISE SE KRECI I VODI RACUNA O ISHRANI i to sam pokusavao i povremeno Ranisan uzimao a tako godinama.
Kad sam se obratio ocnom lekaru zbog upale oka krenuo sam sa raznim ispitivanjima i izmedju ostalog i taj test koji je pokazao pozitivno stanje a inace ostali rezultati su dobri osim sedimentacije koja je 30---kako se vec meri?
Da li lekar opste prakse moze da mi da terapiju (vec mi se smucilo od raznih specijalista koji ite kako kostaju a u drzavnim ne mozes docekati kad ti zakazuju po mesc dana pa ko zna kad koji).
Citam da se preporucuje gastroskopija, koju bih da izbegnem, ali i da su vecinom imali vece tegobe i bolove od mene pa sam mislo da pokusam na laksi nacin.
Hvala
helicobacter
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
Dr iz hobija
- Novi član

- Pridružio se: Čet Sep 10, 2009 3:51 pm
Re: helicobacter
Slobodno pitajte bilo kojeg lekara opste prakse za terapiju,nije to nista narocito.Dobicete 2,3 leka i to ce te piti desetak dana i to vam je cela nauka.
Sto se tice gastroskopije,nemate razloga za strah.Nije to nikakava ozbiljna intervencija ali nema razloga da bacate pare ako kazete da niste imali tako izrazene tegobe
Pozdrav
Sto se tice gastroskopije,nemate razloga za strah.Nije to nikakava ozbiljna intervencija ali nema razloga da bacate pare ako kazete da niste imali tako izrazene tegobe
Pozdrav
Re: helicobacter
Hvala lepo,
upravo tako sam uradio,
mada sam mislio da lekar opste prakse nece hteti da mi prepise lekove vec da ce me uputiti kod gastroenteorologa pa onda zakazivanje i cekanje ili ako bih se odlucio za privatno-PLACANJE itd a to mi ni jedno ne odgovara.
Jutros sam poceo sa terapijom pa valjda bude ok.
Nadao sam se da to moze nekako drugacije da se eliminise jer sam se jedva resio antibiotika pre par godina-posle operacije bruha i neke upale-epidimitisa i cistitisa i sl. pa bih molio ako neko zna neki prirodni nacin (pa makar da pomogne da se bakterije smanje-eliminisu uz ovu terapiju sa antibioticima) jer citam da je veoma tesko da se eliminise i antibioticima.
HVALA
upravo tako sam uradio,
mada sam mislio da lekar opste prakse nece hteti da mi prepise lekove vec da ce me uputiti kod gastroenteorologa pa onda zakazivanje i cekanje ili ako bih se odlucio za privatno-PLACANJE itd a to mi ni jedno ne odgovara.
Jutros sam poceo sa terapijom pa valjda bude ok.
Nadao sam se da to moze nekako drugacije da se eliminise jer sam se jedva resio antibiotika pre par godina-posle operacije bruha i neke upale-epidimitisa i cistitisa i sl. pa bih molio ako neko zna neki prirodni nacin (pa makar da pomogne da se bakterije smanje-eliminisu uz ovu terapiju sa antibioticima) jer citam da je veoma tesko da se eliminise i antibioticima.
HVALA