Guščija koža, fleke na koži

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Filipa Stojsavljevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 04, 2014 11:50 am

Guščija koža, fleke na koži

Post od Filipa Stojsavljevic »

Dobar dan! Imam 22 godine i jos od 15. sam primetila da imam neke manje bele flekice na rukama. Te flekice mi se nisu sirile, do pre godinu-dve dana. Isla sam u solarijum, i proslo leto su pocele da mi se pojavljuju na skoro celim rukama, a primetila sam i da mi se pojavila po koja na stomaku i na nogama. Na nekim mestima mi te flekice izgledaju kao guščija koža ali ne uvek. Bila sam prošlo leto kod dermatologa i ona mi je rekla da je to hiperpigmentacija, i dala mi Micoseb da se kupam sa time i dektanol kremu da mažem. Naravno to mi nije pomoglo. (Ne idem u solarijum od tada kada sam primetila da mi se to širi). Pijem kontracepcijeske tablete Diane 35, i nedavno sam na uputstvu koje se dobije uz te tablete pročitala, da je moguće pojavljivanje fleka, ukoliko ih koristim kada se izlažem nekom UV zračenju. Ispričala sam ginekologu ovo što sam Vama ovde napisala i ona mi je rekla da je to meni genetski problem, i da je solarijum samo bio okidač, koji je to aktivirao. Pošto mi se boja isprala, te fleke su sada bleđe i ne primećuju se toliko, ali ih ja ipak i dalje vidim, i htela sam da Vas pitam, da li možete da mi pomognete? Da li ću imati problem sa time ako se budem izlagala suncu? Unapred hvala! Srdačan pozdrav!
Odgovori