Grupa kapilara na nozi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Delester
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 22, 2006 7:17 pm

Grupa kapilara na nozi

Post od Delester »

Imam 26 godina i malo osetljiviju kozu lica i tela. Pravilno se hranim i nemam poroke... Pre nekih nedelju dana primetila sam na nozi, ispod lista da su mi popucali sitni kapilari formurajuci oblik nepravilnog cetvorougla, vrlo su sitni i gusto rasporedjeni ... U blizini i jednim delom ispod njih imam malo naglaseniju venu, jer su mi inace vene dosta vidljive, dakle vena nije van reljefa koze, samo je malo vidljivija...
Interesuje me od cega se tako nesto moze javiti, kako da pustupam dalje, tj. cime to da uklonim, potsecam vec je proslo nedelju dana, vidljive su jako slabe promene na bolje...
Takodje me interesuje s obzirom da to slabo nestaje, da li se mozda radi o nekoj novonastaloj fleci koja potseca na kapilare, iako ona ima zagasitiju bledu crvenu boju i meni stvarno jako lici na kapilare ( ima i onih koji se jasno vide kao jedinke mada su i oni dovoljno mali, a ostali su zaista sitni i zdruzeni)?
Nadam se da sam dala dovoljnoi podataka, pa vas molim za savet.
Hvala unapred.
Delester
Novi član
Novi član

Post od Delester »

Zar nema nikog ko bi mi odgovorio?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ne znam da li to ima veze sa tvojim slucajem, ali meni se to isto pojavilo dok sam uzimala pilule za kontracepciju i dan danas mi ne nestaje, a proslo je od tada 10 godina........Mazala sam razne kremice i gelove, ali ne pomaze.....

Tako da i ja cekam odgovor na tvoje pitanje, od nekog strucnijeg lica!! :wink:

Nisam nikada bila kod varikologa zbog toga..... :oops:
hexe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 03, 2006 12:46 pm

Post od hexe »

Čao!E ovako pročitala sam šta ste napisali i mogu vam reći da je majja nažalost upravu!Da tome nema lijeka!Mojoj seki su prije 15 godina ispucali i do dan danas nije bilo ništa što bi joj pomoglo i doktori su joj rekli da je to popucalo od stojanja,hodanja..kao preopterećivanje...!
A valjda će uskoro naći neki lijek!!
Delester
Novi član
Novi član

Post od Delester »

Koliko ja znam, to se moze otkloniti laserom ili tako necim, ako neko zna nesto vise neka napise molim vas.
Delester
Novi član
Novi član

Post od Delester »

Au bre ljudi, da li je moguce da niko nece da pomogne? Makar da napise nesto o nacinu otklanjanja kapilara.....
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Izgleda da nacina nema........... :cry: , osim pudera za telo.......
hexe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 03, 2006 12:46 pm

Post od hexe »

Pa sigurno niko nezna način!Kažem ti da je moja seka išla kod doktora zbog tog...i da su joj rekli da nema načina,valjda ga još nema a neznam od koga si čula da postoji naćin?! :roll:
A eto ja se ipak nadam da će uskoro pronaći neki naćin ako do sad nisu!
Ipak to je čest slučaj,dosta osoba to ima! :wink: Ne gubi nadu! :lol:
Dzibily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:02 pm

Post od Dzibily »

Ima nacina, ima lijeka, a to je jedino laser!
Razgovarala sam sa dermatologom u vezi toga,laser daje rezultate tek pislije neke 4 sedmice,ali metoda jos nije razradjena to jeste tacno,nabavili su taj laser,ali tad (a to je bilo prije 2 mjeseca) jos nisu poceli to da rade.Bar ovamo gdje sam ja bila.Da naglasim,ne radi se o priucenim radnicima nekog salona,nego o doktorima.Ali i ja bi voljela kada bi se javio neko ko zna vise,ili ko je u medjuvremenu mozda imao iskustva sa uklanjanjem.
Delester
Novi član
Novi član

Post od Delester »

Da li je u pitanju YAG laser?
Ko je nabavio laser?
Dzibily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:02 pm

Post od Dzibily »

Pa ne znam stvarno koji laser je u pitanju, ne znam puno u vezi te metode uklanjanja, a kad sam rekla nabavili su, mislila sam na taj salon u kojem sam se i raspitivala o tom vidu uklanjanja kapilara. I jos nesto, dolaze u obzir samo bas oni sitni kapilarcici ljubicaste boje, one sitne venice plave boje -NE!
Pozdrav!
Odgovori