Ko gresi?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Ko gresi?
Zamolila bih nekog strucnog, ili nekog ko je mozda bio u slicnoj situaciji da mi pomogne da protumacim svoju situaciju. Naime, vec 4 godine pratim fibroadenome. Imam 21 godinu. Moram priznati da nisam isla redovno na svakih 6 meseci, do sada sam ukupno uradila 4. Prva dva na Institutu u Sremskoj Kamenici, treci u mestu gde zivim i cetvrti u NS u u nekom centru za magnetnu rezonancu. Naime, u S. Kamenici je utvrdjen jedan fa, sledece godine dva... Onda sam otisla na treci gde je utvrdjeno da imam 8 novih, znaci ukupno 10. Hirurg koji me pregleda je rekao da ne moze palpacijom da nadje te nove silne, ali dobro. Po njemu su to bili fibroadenomi. Pre nekoliko dana sam uradila privatno UZ u Novom Sadu i doktor koji je radio pregled kaze da to njemu vise lici na ciste nego na fibroadenome i pronasao je 4 samo, on kaze da su prethodni doktori usled neiskustva mogli da ih proglase tumorima, cak mi je i pokazao. Npr. kada postavi taj deo za pregledanje horizontalno onda se vidi kruzic, a kad pocne da okrece onda se taj kruzic izduzi i kaze da je to misic. I napisao je zakljucak da je to fibrocisticno stanje dojki. Sad mi vise nije jasno ko je u pravu, a da idem na jos pregleda, vrlo je stresno za mene. Ide u prilog cisti jer se najveci "fibroadenom" smanjio... Ne znam ni sama, sta vi mislite o tome?