grcevi u stomaku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mia_su
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 9:44 pm

grcevi u stomaku

Post od mia_su »

Imam devojcicu od 11 godina i zalila mi se na bolove i grceve u stomaku. Posto nije imala povisenu temperaturu, tek posle tri dana sam je odvela kod doktora. Doktorica je preporucila strogu dijetu i trazila je analize krvi i urina. Analize krvi su pokazale samo da vrednost MCHC iznosi 335, dok su ostali parameri u granicama normale. Urin je mutan, epitelnih celija 6-8, dosta bakterija i sluzi. Brine me samo to sto pored dijete i odmora nju i dalje muce grcevi koji se i posle 6 dana periodicno javljaju ... Da li je u pitanju obicna viroza ili bih morala insistirati na daljim pretragama?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

MCHC je srednja vrednost hemoglobina u eritrocitima, i ne znam kolika mu je referentna vrednost u odnosu na ovo sto ste kao rezultat dobili. Smanjenje moze d aukazuje na anemiju i nizak nivo gvozdja.

Obzirom da se dete i dalje zali, naravno da treba d aje ponovo odvedete lekaru. Da li je urin testiran na bakjterije (urinokultura) ako nije uradite i to, da li je uzet uzorak stolice na laboratorijski pregled? Da li se dete na jos nesto zali? Javite se njenom pedijatru.
sonjeetza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 1:01 am

Post od sonjeetza »

Imam isto grceve u stomaku. Vadila sam urin i lekar je rekao da je moguca prehlada pa me zato bole jajnici i da imam pesak u bubrezima. Vadima sam urin i rekla je da je sve u redu. ZNACI NISAM SIGURNO TRUDNA NA TO DA NE MISLIM CIM JE REKLA DA JE SVE U REDU?
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

Pobogu kakve veze ima urinikultura sa testom trudnoce koji se takodje moze raditi iz uzorka mokrace (PH nalaz)??? To nema veze jedno s drugim. Pogledajte nalaz malo bolje pa vidite da li su vam radili prvi ili drugi test!

sonjeetza napisao:Imam isto grceve u stomaku. Vadila sam urin i lekar je rekao da je moguca prehlada pa me zato bole jajnici i da imam pesak u bubrezima. Vadima sam urin i rekla je da je sve u redu. ZNACI NISAM SIGURNO TRUDNA NA TO DA NE MISLIM CIM JE REKLA DA JE SVE U REDU?
sonjeetza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 1:01 am

Post od sonjeetza »

ok hvala ndam se da je sve u redu
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Re: grcevi u stomaku

Post od draganvma »

mia_su napisao:Imam devojcicu od 11 godina i zalila mi se na bolove i grceve u stomaku. Posto nije imala povisenu temperaturu, tek posle tri dana sam je odvela kod doktora. Doktorica je preporucila strogu dijetu i trazila je analize krvi i urina. Analize krvi su pokazale samo da vrednost MCHC iznosi 335, dok su ostali parameri u granicama normale. Urin je mutan, epitelnih celija 6-8, dosta bakterija i sluzi. Brine me samo to sto pored dijete i odmora nju i dalje muce grcevi koji se i posle 6 dana periodicno javljaju ... Da li je u pitanju obicna viroza ili bih morala insistirati na daljim pretragama?
Odvedite dete kod pedijatra jos jednom. Uzroci mogu biti zaista mnogobrojni i bez pregleda ne bih nagadjao ali svakako da postoji bakteriurija a da po tom pitanju nista nije preduzeto.
Sto se MCHC tice, ne obracajte paznju. Parametri za verifikaciju kolicine i odnosa hemoglobina u eritrocitima su MCH i MCV, dok je MCHC kod svih na podrucju Balkana takav i ne uzima se kao relevantan parametar.
Ukratko, vodite dete pedijatru!
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori