grcevi u stomaku
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
grcevi u stomaku
Imam devojcicu od 11 godina i zalila mi se na bolove i grceve u stomaku. Posto nije imala povisenu temperaturu, tek posle tri dana sam je odvela kod doktora. Doktorica je preporucila strogu dijetu i trazila je analize krvi i urina. Analize krvi su pokazale samo da vrednost MCHC iznosi 335, dok su ostali parameri u granicama normale. Urin je mutan, epitelnih celija 6-8, dosta bakterija i sluzi. Brine me samo to sto pored dijete i odmora nju i dalje muce grcevi koji se i posle 6 dana periodicno javljaju ... Da li je u pitanju obicna viroza ili bih morala insistirati na daljim pretragama?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
MCHC je srednja vrednost hemoglobina u eritrocitima, i ne znam kolika mu je referentna vrednost u odnosu na ovo sto ste kao rezultat dobili. Smanjenje moze d aukazuje na anemiju i nizak nivo gvozdja.
Obzirom da se dete i dalje zali, naravno da treba d aje ponovo odvedete lekaru. Da li je urin testiran na bakjterije (urinokultura) ako nije uradite i to, da li je uzet uzorak stolice na laboratorijski pregled? Da li se dete na jos nesto zali? Javite se njenom pedijatru.
Obzirom da se dete i dalje zali, naravno da treba d aje ponovo odvedete lekaru. Da li je urin testiran na bakjterije (urinokultura) ako nije uradite i to, da li je uzet uzorak stolice na laboratorijski pregled? Da li se dete na jos nesto zali? Javite se njenom pedijatru.
Pobogu kakve veze ima urinikultura sa testom trudnoce koji se takodje moze raditi iz uzorka mokrace (PH nalaz)??? To nema veze jedno s drugim. Pogledajte nalaz malo bolje pa vidite da li su vam radili prvi ili drugi test!
sonjeetza napisao:Imam isto grceve u stomaku. Vadila sam urin i lekar je rekao da je moguca prehlada pa me zato bole jajnici i da imam pesak u bubrezima. Vadima sam urin i rekla je da je sve u redu. ZNACI NISAM SIGURNO TRUDNA NA TO DA NE MISLIM CIM JE REKLA DA JE SVE U REDU?
Re: grcevi u stomaku
Odvedite dete kod pedijatra jos jednom. Uzroci mogu biti zaista mnogobrojni i bez pregleda ne bih nagadjao ali svakako da postoji bakteriurija a da po tom pitanju nista nije preduzeto.mia_su napisao:Imam devojcicu od 11 godina i zalila mi se na bolove i grceve u stomaku. Posto nije imala povisenu temperaturu, tek posle tri dana sam je odvela kod doktora. Doktorica je preporucila strogu dijetu i trazila je analize krvi i urina. Analize krvi su pokazale samo da vrednost MCHC iznosi 335, dok su ostali parameri u granicama normale. Urin je mutan, epitelnih celija 6-8, dosta bakterija i sluzi. Brine me samo to sto pored dijete i odmora nju i dalje muce grcevi koji se i posle 6 dana periodicno javljaju ... Da li je u pitanju obicna viroza ili bih morala insistirati na daljim pretragama?
Sto se MCHC tice, ne obracajte paznju. Parametri za verifikaciju kolicine i odnosa hemoglobina u eritrocitima su MCH i MCV, dok je MCHC kod svih na podrucju Balkana takav i ne uzima se kao relevantan parametar.
Ukratko, vodite dete pedijatru!
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]