postovani,
molim da mi neko od lekara ginekologa odgovori na pitanje.
ja sam u 24 nedelji trudnoce.
u petak, subotu i danas sam imala jako neprijatne grceve u krajnjem donjem delu stomaka koji su izazivali osecaj kao kod mentrualnog krvarenja i odliva ili izbacivanjavecih ugrusaka krvi pri menstruaciji. danas sam bila ko dlekara jer su grcevi trajali dok nisma stigla do dr koji jhe izvrsio pregled na 4d uz i utvrdio da je beba dobro, napredna, da je polozena karlicno i da se na uz ne vide tragovi nekih kontrakcija ili bilokakvih problema. posle toga me je stavila na ctg aparat i nakon 30 minuta utvrdjeno je da kontrakcija nema.
napominjem da se ovakvi grcevi meni nikada ranije nisu javili, da je ovo prvi put i da su vrlo nepirjatni. ne bih mogla reci bash bolni ali dok traju osecam kao da ce mi beba izaci napolje ili tako nesto.
krvarenje nemam, od terapije sam primila 5 injekcija progesterona na 5 dana, poslednju juce. nisam se pre grceva puno zamarala, setala, savijala, trcala ili posebno stresirala.
jedino od pregleda nije uradjen vaginalni pregled a na poslednjem uradjenom pre mesec dana sve je sa grlicem materice bilo u redu.
da li neko moze da mi odgovori sta bi moglo biti uzrok ovim grcevima i sta da radim kad se ponove. ne prestaju ako legnem ili sednem, dese se i kada hodam ali i kada sedim.
unapred hvala
grcevi u donjem stomaku u trudnoci kao izbacivanje odliva
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA