GLOMUS I POVREDA NERVA FACIJALISA I NERVA GUTANJA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
rm903
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 29, 2009 5:31 pm

GLOMUS I POVREDA NERVA FACIJALISA I NERVA GUTANJA

Post od rm903 »

zdravo , ja se prvi put prijavljujem na forum nadam se da cu se snaci, imam velik problem pokusajte da mi pomognete.
moja mama(70 god .) je otisla u clinicki centar zbog problema sa zujenjem u usima a evo sta je posle mesec dana sve bilo.
otkriven benikni glomus tumor srednjeg uha, radjena je embolizacija gde je otrivena prokrvljenost tumora na 3 meste, ali je pritom ostecen 7,9,10 nerv.posle mesec dana otpustena je sa C Centra.Facijalis jos je relativno vratio ,oko i suzni kanal onako, malo bolje i guta ali uglavnom moze da unosi samo kasastu hranu.pri tekucinama kao sto je voda ili sladji sokovi ima nadrazaj na kasalj koji je zagusi , uz to ne prima infuziju jer joj se pritisak povecava.smrsala je 12 kg.Dajem joj koliko god puta mogu ali ona jednostavno nema apetita , cak je u pocetku i povracala na svaku uzetu kasicicu rastvorenog leka ili hrane. Kazu da su joj antibioticima unistili floru u stomaku ali posle 7 dana , klometola , nexiuma , probiotika ona vise ne povraca.Nalaz na plucima je uredan ali ona i dalje ima osecaj posebno ujutro da ispljuje beli penusav lepnjivi slajm .21.09.2009 su joj zakazali pomovo MR da vide stace dalje.Mene ne brine glomus koliko njena malaksalost , bezvoljnost i los apetit.U KOLIKO JE NEKO IMAO ISKUSTVA SA OVIM STVARIMA POSEBNO KOD OTEZANOG GUTANJA NEKA MI POMOGNE.MORAM DA JE OKREPIM I PODIGNEM DO 21.09.DA BI IZDRZALA DALJE.

hvala svima ,
DRAGANA IZ KRUSEVAC
Odgovori