ginekoloski problem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
aurora xp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2015 5:42 pm

ginekoloski problem

Post od aurora xp »

Imam 26 god i imam jake bolove u donjem delu stomaka,i imam strasno obilno krvarenje na svaka 5 dana,a pritom sam napipala malu izraslinu na delu izmedju grlica materice i spoljnog dela vagine.I u medjuvremenu sam smrsala oko 12 kg za mesec dana pa molim za odgovor sta bi to moglo da bude posto mi pregled zakazali tek za kraj maja.Unapred zahvalna :roll:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: ginekoloski problem

Post od aaaca »

Не знам шта би могло да буде али знам да не можеш да чекаш месец дана поред толиких крварења. Пашће ти гвожђе и ти оде...
aurora xp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2015 5:42 pm

Post od aurora xp »

znam i sama da moram da idem sto pre ali u zajecaru je takva politika da bez zakazanog termina nemozes nigda a zakazuju unapred za dva meseca.
P>S moj svekar je umro zbog nedostatka gvozdja hemoglobin mu je bio 49
svrsotka94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2015 12:42 am

Post od svrsotka94 »

Ne zajebavaj se sa tim, otidji sto pre lekaru na detaljan pregled. Moze biti veoma opasno. Rekao bih da je cista neka, sad nzm o kojoj je rec jel ih ima vise:

Perzistentni folikul nije prava cista. Nastaje neprskanjem folikula koji u fiziološkim uslovima prsne na polovini ciklusa da bi izbacio jajnu ćeliju (ovulacija). Može izazvati produženo krvarenje ili izostanak menzesa. Javlja se u adolescenciji ili perimenopauzi, ali i kod stresa, jačeg psiho-fizičkog napora, promene klime...

- Folikularne ciste nastaju iz atretičnih folikula (folikul koji nije aktivan). Veličine su oko pet centimetara, ali narastu i do 10 centimetara. Ponekad su hormonski aktivne pa izazivaju produženu estrogensku aktivnost koja uzrokuje nepravilno krvarenje iz maternice.

- Luteinske ciste javljaju se obostrano, na oba jajnika, i vezane su za trudnoću, ali i neke poremećaje u trudnoći. Veličine su mandarine. Najčešće se samo prate i nestaju nakon trudnoće.

- Ciste žutog tela nastaju zbog obilnijeg krvarenja u jajniku nakon ovulacije. Ispunjene su krvavim sadržajem (hematomom) koji se vidi na ultrazvučnom pregledu.

- Inkluzijske ciste nastaju u ožiljcima jajnika kod prethodnih ovulacija. Retko narastu do veličine oraha.

- Endometriotične ciste nastaju kada se u jajniku nalazi izmeštena (ektopična) sluznica materice, ter ili čokoladne ciste sadrže krv, dermoidne ciste su embrionalnog porekla...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

aurora xp napisao:znam i sama da moram da idem sto pre ali u zajecaru je takva politika da bez zakazanog termina nemozes nigda a zakazuju unapred za dva meseca.
P>S moj svekar je umro zbog nedostatka gvozdja hemoglobin mu je bio 49
А шта ако човек поломи ногу?! Јел му заказују?

Нажалост то је баш глупа смрт. Имао сам у мом окружењу сличних случајева. Неки су умрли од воде у плућима, неки од нелечене упале плућа (у болници) а неки од погрешних лекова (такође у болници). Ужас!

Можда да у среду одеш на хитну помоћ у ВМА у Београду? Колико ми је познато тада све примају.
Odgovori