gastroenterologija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
verka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2007 4:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

gastroenterologija

Post od verka »

Imam problema sa stomakom jos od aprila meseca,ceste dijareje,nadimanje,jak bol u predelu zeluca pa na desnu stranu ispod rebara.Pre nekoliko dana kada sam ponovo imala dijareju pojavila se i krv u stolici.Zar bas moram da radim gastroskopiju i sigmunoskopiju,zar nema nesto pre toga a da nije toliko neprijatno. :(
tahiti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 9:07 pm

Post od tahiti »

Ko Vas laze da je Gastroskopija 'strasna". Nekoliko puta mi je radjena, cak su mi uzimali i tkivo za biopsiju, pa nista. Samo dobra priprema i potpuna saradnja sa doktorom iskljucice sve neprijatnosti. Ovo iz iskustva jer sam daleko od medicine.
Zdravlje je najvece bogatstvo
verka
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od verka »

Ma razumem ja to sve jeste zdravlje najvece bogastvo i imam radi koga da se borim.Imam 3 dece i 29 godina nisam slabic nego sam mislila da postoji mozda drugaciji nacin da se dobije dijagnoza.Ali sigmunoskopija,pregled debelog creva isto tako sa sondom ili ne znam vec sta ,vrlo neprijatno i zastrasujuce.Dobila sam terapiju koju pijem mene i dalje boli stomak i vise na desnu stranu a na dodir da ne govorim kao da mi neko noz ubada,jako me boli.Ne znam videcu sta ce biti to tek treba da zakazem sad polovinom decembra i ko zna kad ce mi to raditi .Ne znam videcu,bice sve u redu ,nadam se.Ipak hvala na savetu.
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Prema onome što sam ja čula (znači, iskustva iz 3. ruke), gastroskopija može da bude malo neprijatna, (frka je samo dok sonda ne uđe u jednjak) ali ništa strašno. Što se ovoga drugog tiče, tj sigmoidoskopije, takođe iz 3. ruke, nije toliko gadna kao kolonoskopija. Sigmoidoskopija je ispitivanje samo završnog dela debelog creva, dok kolonoskopija obuhvata celokupno debelo crevo.

Verujem da je cela fama oko sigmoidoskopije i kolonoskopija više posledica pomalo "ponižavajuće" tehnike... Mislim, ko još voli da mu guraju sonde u... :-?
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo ako mogu i ja da pomognem bar malo, Kolonoskopiju je radio moj suprug letos i znam da je bilo da mu je bilo mnogo teže pripremiti se za pregled ( čišćenje ,nejelo 3 dana i taj rastvor koji je morao da pije po 1.5 l dnevno) a pregled kao pregled je neprijatan ,ali on kaže da je očekivao mnogo gore! Kaže da je samo neprijatno kad sondu 'zavijaju ''na pregibima creva inače ostalo je samo nelagodnost!

Za gastro ne znam , nikog u mojoj okolini da je radio!
Pozdrav
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Ja sam radila gastroskopiju, isli su i u tanko crevo i nije bilo strasno. Neprijatno je samo na pocetku zbog nagona za povracanjem ali ako se opustis i ne plasis taj nagon traje samo gutljaj i onda je ok.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Gastroskopija je nuzna u VAsem slucaju, mozete je uraditi na VMA kao civil u potpunoj anesteziji (kratkotrajna opsta anestezija), platite to oko 6.5 hiljada dinara i zavrsite posao bez stresa, nagona na povracanje i bilo kakve neugodnosti. Ambulanta za civile radi ponedeljkom posle 15h. POzdrav
verka
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od verka »

Hvala vam na savetu i ja sam razmisljala o totalnoj anesteziji za oba pregleda.
Odgovori