gastroenterologija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 05, 2007 4:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
gastroenterologija
Imam problema sa stomakom jos od aprila meseca,ceste dijareje,nadimanje,jak bol u predelu zeluca pa na desnu stranu ispod rebara.Pre nekoliko dana kada sam ponovo imala dijareju pojavila se i krv u stolici.Zar bas moram da radim gastroskopiju i sigmunoskopiju,zar nema nesto pre toga a da nije toliko neprijatno. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 05, 2007 4:29 pm
- Kontakt:
Ma razumem ja to sve jeste zdravlje najvece bogastvo i imam radi koga da se borim.Imam 3 dece i 29 godina nisam slabic nego sam mislila da postoji mozda drugaciji nacin da se dobije dijagnoza.Ali sigmunoskopija,pregled debelog creva isto tako sa sondom ili ne znam vec sta ,vrlo neprijatno i zastrasujuce.Dobila sam terapiju koju pijem mene i dalje boli stomak i vise na desnu stranu a na dodir da ne govorim kao da mi neko noz ubada,jako me boli.Ne znam videcu sta ce biti to tek treba da zakazem sad polovinom decembra i ko zna kad ce mi to raditi .Ne znam videcu,bice sve u redu ,nadam se.Ipak hvala na savetu.
- macadamia
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Prema onome što sam ja čula (znači, iskustva iz 3. ruke), gastroskopija može da bude malo neprijatna, (frka je samo dok sonda ne uđe u jednjak) ali ništa strašno. Što se ovoga drugog tiče, tj sigmoidoskopije, takođe iz 3. ruke, nije toliko gadna kao kolonoskopija. Sigmoidoskopija je ispitivanje samo završnog dela debelog creva, dok kolonoskopija obuhvata celokupno debelo crevo.
Verujem da je cela fama oko sigmoidoskopije i kolonoskopija više posledica pomalo "ponižavajuće" tehnike... Mislim, ko još voli da mu guraju sonde u...
Verujem da je cela fama oko sigmoidoskopije i kolonoskopija više posledica pomalo "ponižavajuće" tehnike... Mislim, ko još voli da mu guraju sonde u...

Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.

- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Evo ako mogu i ja da pomognem bar malo, Kolonoskopiju je radio moj suprug letos i znam da je bilo da mu je bilo mnogo teže pripremiti se za pregled ( čišćenje ,nejelo 3 dana i taj rastvor koji je morao da pije po 1.5 l dnevno) a pregled kao pregled je neprijatan ,ali on kaže da je očekivao mnogo gore! Kaže da je samo neprijatno kad sondu 'zavijaju ''na pregibima creva inače ostalo je samo nelagodnost!
Za gastro ne znam , nikog u mojoj okolini da je radio!
Pozdrav
Za gastro ne znam , nikog u mojoj okolini da je radio!
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt: