Fibrom ( viseća bradavica )

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
00777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 10, 2019 8:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Fibrom ( viseća bradavica )

Post od 00777 »

Zdravo,
U decembru mesecu sam prilikom skraćivanja brade trimerom zakačio viseću bradavicu (papilom,fibrom) na vratu i raskrvario ga.
Pregledom dermatologa utvrdio je da nije mladež i da je to papilom, u izveštaju stručno piše fibromamollae , prepisao mi je alfa beta lak i silben nano repair kremu da mažem.
Doktor je rekao da nije ništa strašno i nema potrebe za kontrolom.
Sve je u redu, viseća bradavica je otpala od alfa beta laka ali je sada ostala crna tačka, koja je već 2 meseca ista i ne menja boju, ne raste..
Da li ima razloga za brigu i da li treba ići na kontrolu kod dermatologa?

Hvala unapred.
xotibaw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2025 11:06 am

Re: Fibrom ( viseća bradavica )

Post od xotibaw »

00777 napisao: Uto Mar 18, 2025 11:48 am Zdravo,
U decembru mesecu sam prilikom skraćivanja brade trimerom zakačio viseću bradavicu (papilom,fibrom) na vratu i raskrvario ga Sprunki
Pregledom dermatologa utvrdio je da nije mladež i da je to papilom, u izveštaju stručno piše fibromamollae , prepisao mi je alfa beta lak i silben nano repair kremu da mažem.
Sve je u redu, viseća bradavica je otpala od alfa beta laka ali je sada ostala crna tačka, koja je već 2 meseca ista i ne menja boju, ne raste..

Hvala unapred.
ako ste zabrinuti zbog tačke koja ostaje nepromenjena već dva meseca, najbolje bi bilo da se ipak obratite dermatologu na kontrolu, kako bi se osiguralo da je sve u redu i da nema razloga za brigu. Dermatolog će moći da sagleda da li postoji potreba za dodatnim tretmanom ili praćenjem.
paulna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2025 4:56 am

Re: Fibrom ( viseća bradavica )

Post od paulna »

00777 napisao: Uto Mar 18, 2025 11:48 am Zdravo, Suika game
U decembru mesecu sam prilikom skraćivanja brade trimerom zakačio viseću bradavicu (papilom,fibrom) na vratu i raskrvario ga.

Hvala unapred.
Ako se osjećate zabrinuto ili imate promjene za koje niste sigurni (na primjer, crne tačke koje mijenjaju boju, imaju bol ili druge neobične simptome), ipak se možete vratiti liječniku radi daljnjeg pregleda i više mira.
Odgovori